Langande ”godiskung” avslöjades av sms på rim

Foto: POLISEN
NYHETER

En rimmande langare har åkt fast.

Varje vecka skickade ”godismannen” sms till unga i södra Värmland.

”Lördags fylla är å hylla. Brännevin för slanten är finare än tanten”, skrev han i ett av sina marknadsförings-sms.

Det var när polisen hade span vid mannens bostad som den stora alkoholhärvan avslöjades. Plötsligt stannade en A-traktor till vid huset, två tonårskillar gick in i huset och kom tillbaka ut bärandes på ett flak öl.

Det visade sig att det inte var första gången som pojkarna hade köpt öl av mannen, som själv kallade sig ”Godiskungen”, skriver Värmlands Folkblad.

”Alla i Grums” vet att man kan köpa öl från den här mannen, säger en flicka i polisförhör.

Varje vecka skickade mannen, som är i 35-årsåldern, ut sms vilka sorter han hade på lager och vad alkoholen kostade.

Sms på rim.

”Lördags fylla är å hylla. Brännevin för slanten är finare än tanten! Vodka för kalas priser. 100 kr flaskan. 150 för en liter! Mvh Godiskungen”.

Avslöjades av smsen

Mannens telefon blev central bevisning i polisens utredning. I den kunde de utläsa att mannen sålt alkohol till ungdomar i Grums, Edsvalla, Vålberg, Karlstad, Kil och Högboda, enligt Värmlands Folkblad.

”Nu är de öl igen, ja nu är de öl igen åh ölen varar hela helgen! Men de var inte sant nej de var inte sant, för däremellan kommer spriten!” skrev mannen i ett av sms:en till ungdomarna.

Andra ungdomar polisen pratat med vittnar om att de minst en gång i månaden tog A-traktorn hem till ”godiskungen” för att fylla på lagret.

Mannen greps hösten 2015. I förhör har han berättat att den olagliga spritverksamheten var ett sätt att dryga ut kassan och för att få sin egen, enligt Värmlands folkblad tämligen höga, alkoholkonsumtion tillgodosedd. Nu åtalas han för att ha sålt alkohol till minderåriga.