Attackerade fyra kvinnor samma kväll

NYHETER

Fyra kvinnor blev offer under en narkotikapåverkad mans våldsamma kväll.

Nu åtalas den 21-årige mannen vid Göteborgs tingsrätt för sexuellt ofredande, fyra fall av misshandel, två fall av olaga hot, ringa narkotikabrott och skadegörelse.

Det var i samband med ett besök på ett hotell i centrala Göteborg i augusti 2015 som händelserna utspelade sig. Mannen har på olika sätt sexuellt ofredat och misshandlat fyra olika kvinnor samma kväll i vad åtalet kallar ”ett sammanhängande förlopp”.

Mannen har sexuellt ofredat en av kvinnorna genom att slita sönder hennes strumpbyxor, ta henne på brösten och på andra delar av kroppen, ta strupgrepp och trycka henne mot en vägg.

De tre andra kvinnorna har han slagit i huvudet, tagit strupgrepp på, slitit i håret eller knäat. Dessutom hotat med ord som ”Jag ska slå sönder dig”. Mannen har dessutom skadat väggen i ett hotellrum. Allt under det att han var påverkad av hasch.

Det finns ett vittne till händelserna och åklagaren har också film från en övervakningskamera att tillgå. Mannen erkänner att ha slagit en av kvinnorna, men förnekar brott.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg