Spred ut fotanglar efter inbrottet – polisen varnar bilister

avSusanna Hållbus, Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

De fyra inbrottstjuvarna lämnade logistikföretaget i Rosersberg i två bilar.

Bakom sig strödde de ut fotanglar – det upptäckte väktarna som försökte ta upp jakten.

– Det har ju också renderat i att vanliga bilister kört på dem och fått punktering, säger Mikael Pettersson på Stockholmspolisen.

1 av 4 | Foto: P-O SÄNNÅS

Fotanglarna har hittats på Norrsundavägen, på länsväg 263 i Märsta och på- och avfarterna till motorvägen vid trafikplats Rosersberg. Nu uppmanar polisen bilister i området att vara uppmärksamma på torsdagsmorgonen.

– Jag kan inte garantera att vi hittat alla, men vi har plockat upp en hel del. Och det håller vi på med fortfarande. Det ska komma väghållare och sopa upp det sista, säger Mikael Pettersson, Stockholmspolisens RLC-befäl.

Det var vid 03.20 som polisen fick larmet om ett inbrott på ett logistikföretag i Rosersberg i norra Stockholm. Två bilar med minst fyra misstänkta gärningsmän lämnade platsen. Efter sig spred de ut fotanglar.

– Det var väktare på plats som observerade det här, och de larmade först med signalementsuppgifter. Väktarna försökte ta upp jakten, men de körde på fotanglarna, säger Mikael Pettersson.

Två gripna

Eftersom logistikföretaget har olika typer av kunder är det oklart vad tjuvarna kan ha fått med sig i inbrottet. Under den tidiga torsdagsmorgonen har polisen ställt ut patruller längs vägarna och sökt efter dem med helikopter.

– Nu har det gått lång tid också. Det kan ha varit så att de delat på sig, säger Mikael Pettersson på Stockholmspolisen.

Polisens spaningsarbete resulterade senare under torsdagsmorgonen i att två personer i en skåpbil greps, misstänkta för inblandning i inbrottet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Stockholm

Märsta

Inbrott