Man skjuten till döds i Malmö: ”Träffad av flera skott”

MALMÖ/STOCKHOLM. Mannen i 20-årsåldern sköts med flera skott utanför en restaurang vid Möllevångstorget.

Hans liv gick inte att rädda.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha blivit skjuten i huvudet.

Skjutningen ska enligt uppgift till Aftonbladet ha skett utanför en thairestaurang vid Möllevångstorget i Malmö. Larmet ska ha kommit vid 18.40-tiden och det finns uppgifter om att flera mörkt klädda misstänkta gärningsmän har lämnat brottsplatsen.

– Vi larmas till Möllevångstorget med anledning av skottlossning. På plats hittas en man som förs till akuten med skottskador, säger Anna Göransson vid Malmöpolisen.

Offret i 20-årsåldern

Många människor var ute i området som är navet i Malmös restaurangliv. Flera ska ha sett skjutningen och försökt hjälpa den skadade. Mannen fördes av en privatperson till sjukhus och enligt polisen var hans skador livshotande när han kom till akuten. Strax efter klockan 21 uppger polisen att mannen dog av sina skador.

Mannen i 20-årsåldern ska ha skjutits med flera skott, enligt uppgift ska ha han träffats i huvudet.

Vittnen som befann sig på restaurangen vid skjutningen berättar att det var fullsatt när de skott plötsligt ekade utanför lokalen.

– Det blev panik, barnen grät och sen tömdes restaurangen snabbt, säger ett vittne.

Restauranggäst försökte rädda offret

En kvinna som hade beställt mat för avhämtning berättar att hon strax innan skjutningen passerade tre män som stod utanför restaurangen.

– De såg spända ut. De hade mörka kläder och mössor nerdragna över ansiktet, säger hon.

Medan hon väntar på sin mat inträffade dödskjutningen.

– Jag blev skräckslagen och tryckte mig mot en vägg, säger hon till Aftonbladet.

Men en man som var på restaurangen med ett större sällskap sprang ut och hon tror att det var den person som många vittnen såg försöka rädda den skjutnes liv med hjärt- och lungräddning.

– Det måste ha varit han för han kom in och ropade: ”Ge mig den vassaste kniv ni har, jag måste skära upp hans kläder”‚ säger vittnet.

Precis som andra vittnen Aftonbladet pratat med vågar hon inte ha sitt namn i tidningen.

Två mörkklädda sprang ifrån platsen

Två tjejer som satt och pratade på en uteservering mittemot restaurangen där skjutningen inträffade berättar att de såg vad de tror är gärningsmän.

– Först lät det som en smällare, säger en av dem.

De såg en svartklädd man och en som hade mörk jacka och beige byxor springa från platsen där skjutningen inträffade.

– Tre andra killar var på väg mot dem efter att skotten avlossades, men då sparkade en av de mörkklädda killarna dem. Jag vet inte om han träffade, men det såg ut som en riktig karatespark, berättar en av tjejerna.

Akuten avspärrad

Kort efter att mannen tagits in på sjukhus spärrade polisen av akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö.

– Vi har polis på plats på sjukhuset och det är av ordningshållande skäl, det har samlats människor utanför, säger Anna Göransson.

Ett stort område runt brottsplatsen spärrades under söndagskvällen av för en teknisk undersökning och även en vapenhund har varit på plats för att söka av området.

I nuläget finns ingen misstänkt för mordet, enligt polisen.

Publisert:

LÄS VIDARE