17 skadade efter brandbomb i Hongkong – man gripen

1 av 5 | Foto: STRINGER / X80002
NYHETER

En man har gripits efter att ha kastat en brandbomb på ett tunnelbanetåg i Hongkong skriver South China Morning Post.

Minst 17 personer har skadats, varav flera allvarligt.

Mannen misstänks ha utfört attacken ”av personliga skäl”.

– En man var helt brännskadad och hans långbyxor blev till shorts, berättar ett ögonvittne om de dramatiska scenerna på perrongen.

Det var vid 19-tiden lokal tid och mitt i fredagens rusningstrafik som en man hotade med att bränna passagerarna till döds och kastade därefter en brandbomb på ett fullsatt tunnelbanetåg i Hongkong i södra Kina.

Flaskan som kastades misstänks ha innehållit thinner.

Minst 17 personer skadades och kaos utbröt bland de panikslagna pendlarna.

Attacken tvingade myndigheterna att stänga av en av regionens mest trafikerade linjer och plattformen på Tsim Sha Tsui-stationen förvandlades till en hjälpzon för chockade och skadade passagerare.

Omkring 160 polismän samt 130 brandmän var engagerade i händelsen.

”Ska bränna er till döds”

Enligt en poliskälla var det en man som kastade en så kallade Molotov-cocktail ombord på ett fullsatt tåg när det var på väg in på plattformen.

Mannen, som är i 60-årsåldern, ska ha ropat ”jag ska bränna er till döds” innan han tog fram brandbomben och tände på. I samband med attacken brännskadades mannen själv och vårdas nu för kritiska skador.

Mannen ska ha gått till attack av ”personliga skäl” och polisen i Hongkong avfärdar därför i nuläget misstankarna om att det skulle röra sig om en terroristattack men säger att man inte helt kan utesluta det.

”Hans långbyxor blev till shorts”

Minst 17 personer har rapporterats skadade. För en man och en kvinna är tillståndet kritiskt. Två män och tre kvinnor är allvarligt skadade.

– En man var helt brännskadad och hans långbyxor blev till shorts. Han tvingades krypa fram medan andra försökte hjälpa honom att släcka elden på hans kropp, berättar ett ögonvittne till händelsen.

Stationen höll stängt under fredagskvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hongkong

Kina