Fängelse för svindlande ex-nämndeman

avTT

Foto: Fredrik Sandberg/TT
En tidigare kommunpolitiker och nämndeman döms i Eskilstuna tingsrätt för att ha lurat till sig pengar, bland annat för sina uppdrag just där. Arkivbild.

En tidigare politiker och nämndeman i Eskilstuna döms till fängelse för 167 grova bedrägerier och 16 bedrägerier – i den tingsrätt han fram till förra året tjänstgjorde i.

Mannen plockade under nästan sju år ut över en halv miljon kronor i utebliven arbetsersättning, trots att han inte hade något arbete, rapporterar tidningen Hem & Hyra. I ett av fallen fick han 25 000 kronor från ett kommunalt bostadsbolag vid sju tillfällen under ett och samma år.

Det var i april förra året som Eskilstuna-Kuriren avslöjade att mannen lämnat in falska arbetsintyg, med signaturer från personer som inte finns, bland annat vid sina nämndemannauppdrag i Eskilstuna tingsrätt.

Mannen satt i Eskilstunas kommunfullmäktige för Sverigedemokraternas räkning och i styrelsen för flera kommunala bolag. I tingsrätten döms han nu, mot sitt nekande, till ett och ett halvt års fängelse, med hänvisning till att han "hela tiden har haft en brottsplan som gått ut på att berika sig på målsägandenas bekostnad".

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna

Bedrägeri

Sörmland