14 tidigare anställda på Burger King: ”Vi sålde gammal mat”

Bristande hygien, hamburgare som legat för länge och utgångna livsmedel som märks om.

200 sekunder har talat med 14 anställda och tidigare anställda på hamburgerkedjan Burger King – hör deras vittnesmål i programmet.

– Vi serverade gammal mat, säger Björn i 200 sekunder.

Aftonbladets och Viafrees program 200 sekunder har granskat en av världens största hamburgerkedjor: Burger King. Och verkligheten är inte lika aptitretande som reklamens nygrillade burgare.

Se hur det går när 200 sekunders Robert Aschberg köper hamburgare som skulle ha legat i papperskorgen – och hur personalen gång på gång ställer om klockan på chicken nuggets-bitarna för att inte behöva slänga dem.

De tidigare anställda berättar också om hur personalen varnar varandra när det är dags för inspektion, se mer i 200 sekunder.

Burger King svarar i uttalande

Företaget Burger King skriver i ett uttalande att de ”strävar efter att driva trygga och bra restauranger för både gäster och anställda och genomför ofta kontroller för att säkerställa att vi håller hög standard”.

Burger King har efter 200 sekunders frågor påbörjat en granskning av alla sina restauranger och utbildning av personalen för att säkerställa att rutinerna följs, skriver man:

”Vårt mål är alltid att snabbt komma till rätta med eventuella problem om dessa uppstår.”

Hela uttalandet finns återgett nedan.

Har du upplevt matsnusk?

Chatta med reportrarna bakom granskningen och dela med dig av dina upplevelser!

Skriv inlägg
 • Martin Schori

  Hej alla! Nu måste vi avsluta den här chatten. Stort, stort tack för ert engagemang och alla era frågor!

  Fortsätt gärna att höra av er till oss på tipsa200sek@aftonbladet.se. Och håll utkik på sajten för fler artiklar i den här granskningen. 

  Ha en fin tisdag!


 • Ät riktig mat i stället så slipper ni att drabbas av magsjuka och andra otrevliga överraskningar och det finns så många bra vägkrogar idag som serverar riktigt bra mat och till samma pris

  SCANIA

 • Finns mögel eller utgången mat så slängs det på direkten! Även utgångs drickor får inte säljas fast det inte är nå fel på de!

  BK anställd

 • Jobbade på en pizzeria i Lysekil en sommar och där tappade en kille en spann med skinka på golvet men han blev tillsagd att sopa upp skinkan och använda den som inget hänt 🤐

  Anna

 • När rev kommer blir det helt plötsligt viktigt med mat hygien, då ska ju alla chefer komma och arbeta istället för medarbetare för att det ska blir rätt

  Ola

200 sekunder är Aftonbladets och Viafrees tv-program för snabba gräv. Robert Aschberg, Kristina Edblom och Lindah C Mohlin synar maktmissbruk, samtidsfenomen och enskilda fall som väcker känslor.

SÅ TIPSAR DU 200 SEKUNDER

Publisert:

LÄS VIDARE