Willys sätter upp plexiglas vid kassorna för att hindra smitta

avHanna Lindqvist

Publicerad:

Matjätten Willys sätter nu upp plexiglas vid kassorna i alla sina butiker för att skydda anställda från att smittas av coronaviruset.

– Det är vår del i krisen, att se till att folk kan fortsätta handla mat, säger Johanna Eurén, kommunikationschef.

Foto: Privat.
Plexiglasen kommer förhoppningsvis finnas i alla Willys butiker inom en snar framtid.

Matbutikerna håller öppet som vanligt i coronatider. Men det kan vara svårt att handla och samtidigt hålla avstånd till kunderna. Särskilt för personalen i kassan.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man håller avstånd, det kan man inte när man räcker över pengar eller står ansikte mot ansikte i en kassa, säger Johanna Eurén, som är kommunikationschef för Willys.

Willys sätter därför nu upp plexiglas vid alla sina kassor, som SVT var först att rapportera om.

– Våra medarbetare är så viktiga i den krisen vi har nu, som jobbar för att folk ska handla mat som vanligt. Vi tänkte om det finns något vi kan göra för att skydda dem, och kunderna också naturligtvis.

Foto: Privat.
På golvet finns klisterlappar som uppmanar kunderna att hålla avstånd.

Redan nu är plexiglaset uppmonterat på över 30 av Willys-butiker, men målet är att det ska finnas på alla inom några veckor. På golvet finns lappar som uppmanar kunder att ta avstånd.

– Hittills har vi bara fått positiv respons från personalen, även från kunderna. Det verkar som att folk har förståelse och tycker att det är i grunden bra, säger Johanna Eurén.

Willys tar inspiration från andra länder som tagit till denna åtgärd, som Danmark och Norge. Även Ica Ljura i Norrköping har valt att försöka skydda sin anställda med plexiglas.

Men huruvida smittan kommer att begränsas går inte att svara på.

– Skulle det visa sig att det kan begränsa smittspridningen är det bra, men det finns naturligtvis inga garantier, säger Johanna Eurén och fortsätter:

– Det är vår del i krisen, att se till att folk kan fortsätta handla mat.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mat

Livsmedel

Willys