Coronapandemin

Löfven: Sveriges beredskap inte tillräcklig

Av: 

TT

NYHETER

Svenskarna kan inte slappna av – läget är fortfarande allvarligt, säger Stefan Löfven i en intervju med SVT om coronakrisen. En kris som drabbade ett oförberett Sverige, enligt statsministern.

– Sveriges beredskap är inte tillräckligt bra, säger han.

Tänk inte veckor, tänk månader. Det vill statsminister Stefan Löfven inskärpa i svenskarna: coronakrisen är långt ifrån över, och det gäller att hålla ut. I en intervju i SVT:s program Helgstudion säger han att det "är uppenbart" att Sveriges beredskap inte varit tillräckligt bra för att kunna möta krisen.

– Det är därför vi antog en nationell säkerhetsstrategi som gäller allt ifrån vattenförsörjning, elförsörjning och sjukvård. Där har vi påbörjat ett arbete, och då får vi dra slutsatser från den här krisen för att lära oss om vad som behövs.

SVT:s programledare frågar vilket ansvar Stefan Löfven själv och Socialdemokraterna har för den nedmonterade beredskapen.

– Alla partier har ett ansvar i den delen. Det här är något som avvecklades successivt efter kalla kriget, det är tre decennier vi pratar om. Här är vi många regeringskonstellationer som har medverkat till det, säger han.

Statsminister Stefan Löfven säger att Sveriges beredskap inte har varit tillräckligt bra.

PODD Kriskommunikation i coronatider

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily tänkte vi skärskåda regeringens och myndigheternas kriskommunikation - varför ser kommunikationen ut som den gör, och hur skiljer vi oss från andra länder? Gäst i podden är Orla Vigsø, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

Stefan Löfven

Socialdemokraterna