Sex barn och tre kvinnor massakrerade i Mexiko

avSara Milstead

Publicerad:
Uppdaterad:

Den amerikanska mormonfamiljen var på väg till ett bröllop i Mexiko.

Men de blivande gästerna kom aldrig fram.

Minst tre kvinnor och sex barn massakrerades i en mardrömslik attack i staten Sonora, strax intill den amerikanska gränsen.

Den stora amerikanska familjen var på väg till ett bröllop i Mexiko när de plötsligt överfölls av beväpnade män. Offren, alla mormoner från samma släkt, färdades med bil i en konvoj om tre fordon.

Ett flertal kvinnor och barn fanns med i sällskapet.

Rhonita Maria LeBaron och hennes fyra barn körde i riktning mot Phonix. Enligt källor till Foxnews var de på väg till USA för att hämta barnens pappa och sedan återvända till Mexiko.

1 av 2 | Foto: AP/ TT NYHETSBYRÅN

Fick motorstopp

Vad som sedan hände är oklart. En källa gör gällande att Rhonita fick motorstopp längs vägen och lämnade fordonet. Då ska beväpnade män ha överfallit sällskapet och brutalt öppnat eld mot kvinnan och hennes åtta månader gamla tvillingar och två andra barn, i åldrarna 10 och 12 år.

Sedan satte gärningsmännen bilen i brand och tog upp jakten på de övriga i sällskapet. Männen – som tros tillhöra en eller flera drogkarteller – hann ikapp en av suvarna och sköt ner ytterligare två kvinnor och två barn.

Sköt mot barn

Massakern ska ha skett inför chockade vittnen som beskrivit hur en av kvinnorna sköts i bröstet medan hon höll upp händerna. Ett litet barn attackerades när han försökte gömma sig.

En familjemedlem berättade att en av pojkarna lyckades rädda sitt skadade syskon – som ska ha varit ett spädbarn – i buskarna han lämnade platsen för att hämta hjälp i den närliggande byn.

Elva av barnen i sällskapet ska ha överlevt överfallet. Sex av dem fick dock föras till sjukhus för skador.

Trump fördömede på Twitter

Många uppgifter var ännu oklara på tisdagskvällen om motivet till attacken. Vissa källor har uppgett att det kan ha rört sig om ett misslyckat kidnappningsdrama. Andra har hävdat att drogkartellen misstagit familjens suvar för att tillhöra ett rivaliserande gäng.

Efter attacken fördömde president Trump attacken på Twitter, där han svor på att utplåna drogkarteller och kriminella.

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador tackade Trump för erbjudandet och öppnade för ett möjligt samarbete, förutsatt att Mexikos suveränitet upprätthålls och respekteras.

Publicerad: