Hårt väder för Gretas båt i natt

Vädret har ställt till det under Greta Thunbergs resa mot Europa.

Under natten har besättningen fått tampas med hårda vindar – men är vid gott mod.

– Vi har högt förtroende för hur ”La vaga” klarar de här förhållandena, skriver kaptenen Riley Whitelum, på Instagram.

Det har snart gått en vecka sedan Greta Thunberg steg ombord på segelbåten Vagabonde för att resa tillbaka till Europa efter sin USA-resa.

På den 15 meter långa båten finns förutom Greta och hennes pappa Svante proffsseglaren Nikki Henderson och det australiska Youtube-paret Riley Whitlum och Elayna Carausu, som också äger båten.

Resan fick en tuff start då Greta och flera andra i besättningen låg utslagna i sjösjuka. Och i natt fick besättningen återigen uppleva dramatik. I ett inlägg på Instagram skriver kaptenen Riley Whitlum att de drabbats av vindbyar på uppemot 26 m/s.

Men nu är läget under kontroll, enligt kaptenen.

– Det är sånt som händer här ute. Det har gett alla ombord högt förtroende hur hur bra ”La Vaga” klarar av de här förhållandena, skriver han inlägget.

Skadades allvarligt

Det är inte helt riskfritt att färdas över Atlanten vid den här tiden på året. Förra gången paret seglade över Atlanten skadade Riley Whitlum sig så allvarligt att han trodde att han brutit nacken.

Segelbåten har tagit sikte mot Portugal och målet för Greta Thunberg är att hinna fram till klimatkonferensen COP25 i Madrid som drar igång 2 december.

Publisert:

LÄS VIDARE