Turkiet

Kritik mot turkiskt uttalande om ny offensiv

Av: 

TT

Ryske generalmajoren Igor Konashenkov anser att en ny turkisk insats i norra Syrien kan skada försöken att skapa stabilitet i området. Arkivbild

Ryske generalmajoren Igor Konashenkov anser att en ny turkisk insats i norra Syrien kan skada försöken att skapa stabilitet i området. Arkivbild

Foto: Alexander Zemlianichenko

NYHETER

Ryssland är förbryllat av ett uttalande från Turkiet om att landet kan komma att göra en ny militär insats i nordöstra Syrien, om området inte töms på den kurdiskdominerade YPG-styrkan som Turkiet kallar terrorister.

En sådan insats skulle skada ansträngningarna att skapa stabilitet i regionen, anser Ryssland.

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu sade i går att Ryssland och USA inte har mött sina åtaganden i överenskommelsen som satte stopp på offensiven i oktober, enligt den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia.

Men Rysslands försvarsdepartement anser att landet hållit sin del av avtalet och att uppmaningen från det turkiska utrikesdepartementet bara kan trappa upp situationen i norra Syrien i stället för att reda ut saker som planerat, säger generalmajor Igor Konasjenkov, talesperson för det ryska försvarsdepartementet, i ett uttalande.

PODD Efter en månads vapenvila - så är läget i Syrien

I Aftonbladet Daily pratar vi med Wolfgang Hansson om hur läget är i Syrien – en månad efter vapenvilan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa


 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Barn till IS-kvinnor flögs till Moskva

ÄMNEN I ARTIKELN

Turkiet

Ryssland

Syrien