Polisen slutar söka efter Wilma i Ljungskile

Insatsledaren: Tyvärr har vi inte hittat någonting

LJUNGSKILE. Ett stort polispådrag letar med hundar och drönare efter Wilma Andersson.

Men 17-åringen är fortfarande försvunnen – och nu avslutar polisen sökinsatsen i Ljungskile.

– Vi har tyvärr inte hittat någonting, säger Magnus Larsson, regional insatsledare.

17-åriga Wilma Andersson är försvunnen sedan i torsdags, och polisen misstänker att hon mördats.

Den polisiära sökinsatsen har koncentrerats kring ett område nära Ljungskile. Det är ett litet samhälle två mil söder om Uddevalla, där Wilma senast sågs.

– Det är uppgifter och tips som kommit fram i utredningen som gjort att vi valt att inrikta sökandet dit, har Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i region Väst tidigare sagt till Aftonbladet.

Riktar fokus på Uddevalla

Vid 15-tiden på onsdagen avslutades dock letandet i Ljungskile – utan att det gett något resultat.

– Vi har tyvärr inte hittat någonting, och därför riktas resurserna nu om till Uddevalla, säger den regionala insatsledaren Magnus Larsson.

När Aftonbladet träffar honom håller kollegorna på att plocka ihop den tillfälliga ledningsplatsen som upprättats i brandstationen i Ljungskiles utkant.

– Anledningen till att vi avslutar här är helt enkelt att sökandet inte gett något resultat.

Missing People har hittat kläder

Tidningen GT rapporterar att frivilligorganisationen Missing People hittat kläder i närheten av den misstänkta gärningsmannens bostad. Det är dock oklart om fyndet har någon koppling till försvinnandet.

– Generellt är det så att man alltid hittar mycket saker när man är ute och letar. Det finns mycket grejer i terrängen, men jag kan inte säga om fynden är av intresse för oss eller inte.

Tidigare har skor, glasögon och en jacka som liknar Wilmas hittats i sökområdet. Polisen har inte velat kommentera om de sakerna är relevanta för utredningen.

– Det är som hemskt det som hänt, säger Joakim Josefsson. Han bor vid Kolbengtserödsjön där polisen sökt med drönare längs med strandkanten.
– Det är som hemskt det som hänt, säger Joakim Josefsson. Han bor vid Kolbengtserödsjön där polisen sökt med drönare längs med strandkanten.

Boende: ”Så hemskt det som hänt”

Under onsdagen har polisen flugit med drönare över strandkanten vid Kolbengtserödsjön, nordost om Ljungskile. I området bor 44-årige Joakim Josefsson.

– Det är som hemskt det som hänt, säger han.

– Jag har inte märkt något särskilt här, förutom att poliser rört sig i trakten. I fredags var jag och hälsade på några grannar. Vi tog en promenad vid sjön, men såg ingenting ovanligt.

Sökandet efter Wilma fortsätter i kväll. Polisen och frivilliga kommer att leta på olika platser i Uddevalla.

Människor med information om fallet uppmanas kontakta polisen på 114 14.

Publisert:

LÄS VIDARE