Uppmaningen till Trump: ”Han har inget i El Paso att göra”

Dödssiffran stiger

Av: Michael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

President Donald Trump ska besöka El Paso på onsdag, rapporterar amerikanska medier.

Men alla är inte nöjda över besöket.

”Han har inget här att göra”, skriver politikern Beto O'Rourke på twitter.

El Pasos borgmästaren Dee Margo offentliggjorde under söndagskvällen att Donald Trump har beslutat sig för att besöka El Paso på onsdag för att visa sitt stöd efter den tragiska dödsskjutningen förra veckan.

1 av 2 | Foto: AP/Evan Vucci
USA:s President Donald Trump.

Dee Margo har tidigare varit kritisk till vissa av presidentens uttalanden, bland annat det att våldsbrotten i El Paso ska ha minskat efter att det byggdes en mur mot den sydliga gränsen. Den retoriken är enligt Dee Margo bara löjlig, skriver NBC.

Statligt stöd

När det nu står klart att Trump kommer på besök väljer dock Dee Margo en något mildare ton och välkomnar i stället presidenten.

– Det är min formella uppgift som borgmästare att välkomna presidenten. Men vi tillåter ingen att framställa El Paso på ett sätt som inte stämmer överens med vår historia och värderingar, säger Dee Margo och tillägger att han kommer be Trump om allt statligt stöd som är möjligt i efterarbetet med masskjutningen.

1 av 3 | Foto: Stringer / REUTERS
Med händerna i vädret lämnar folk shoppingcentret i El Paso, Texas, efter lördagens massaker.

”Inget här att göra”

Men från andra håll får presidentbesöket däremot kritik. Politikern Beto O'Rourke uppmanar Donald Trump att INTE besöka El Paso efter masskjutningen.

”Han har inget här att göra”, skriver politikern på twitter.

1 av 5 | Foto: Övervakningsbild
Övervakningsbilder på den misstänkte skytten vid shoppingcenter i El Paso, Texas.

O’Rourke, demokrat som själv kommer från Texas, anser att Donald Trump har bidragit till att skapa rashatet som låg till grund för den tragiska händelsen.

”Han bör inte komma till El Paso. Vi behöver inte bli mer delade. Vi behöver läka, han har inget här att göra”, skriver O’Rourke.

Dödssiffran efter lördagens masskjutning i El Paso stiger. Enligt polisen är det nu 22 personer som har avlidit.

Publicerad:

LÄS VIDARE