Asien

Miljoner drabbade av monsunregnen i Asien

Av: 

TT

NYHETER

Bortspolade bostäder, jordskred och kollapsade hus. Monsunregnen fortsätter att sprida kaos och förstörelse i södra Asien.

Hittills har 180 människor omkommit i Indien, Nepal, Bangladesh och Pakistan och sex miljoner människor har drabbats av skyfallen uppger landens myndigheter, rapporterar CNN.

Monsunregnen är livsviktiga för de 20 procent av jordens befolkning som bor i området. Vattnet behövs för vattning och för att grundvattennivån ska fyllas på. Men skyfallen, som brukar pågå mellan juni och september, orsakar också stor förödelse.

Samhällen har skurits av på grund av vattenmassorna, människor har blivit strandsatta i översvämmade hus och hälsoexperter i Nepal varnar för att sjukdomar kan börja spridas och vädjar om internationell hjälp.

Värst drabbat är just Nepal där runt 70 människor befaras ha dött. Omkring 50 människor i Indien har omkommit i skyfallen där östra delen av landet drabbats hårdast. Över 20 personer i pakistanska Kashmir och 34 i Bangladesh har mist livet. Flera av de omkomna är barn.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Fyra döda efter att bostadshus rasat i Indien

ÄMNEN I ARTIKELN

Asien

Extremväder

Översvämningar

Indien

Nepal

Bangladesh