Försvunne 56-åringen återfunnen – efter tips

avAdam Westin, Joakim Magnå, Maria-Elena Zelaya

Polisen sökte med flera patruller efter en försvunnen 56-åring från Njutånger.

I går kväll ringde han en bekant och sa att han fastnat med mopeden, och inte visste riktigt var han befann sig. Sedan har han inte gått att nå.

Vid 15.06 intensifierade polisen sökandet efter att mopeden hittats. Han hittades några timmar senare vid liv efter tips till polisen.

Mannen i 56-års åldern sågs senast i byn Mekrossla utanför Njutånger i Gävleborgs län vid 18-tiden i går kväll. Han skulle då åka med sin moped för att fiska.

Vid 21-tiden hade han telefonkontakt med en bekant, och sade då att han fastnat med mopeden och inte riktigt visste var han befann sig. Mannen sa också att han hade dåligt batteri i telefonen. Sedan dess har det inte gått att nå honom.

Väster om Storsjön

Klockan 15.06 i dag hittades hans moped cirka tre kilometer väster om Storsjön i området Klångstavallen.

”Sökandet efter honom intensifieras nu i området kring mopeden”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har i samråd med familjen gått ut med namn och bild på mannen i hopp om att få tips och upplysningar.

– Man har skickat upp folk för att leta efter honom, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

Fiskeväst och fiskespö

Ett flertal polispatruller, inklusive en helikopter, arbetar med ärendet. Det finns i nuläget ingen brottsmisstanke.

Polisen skriver:

Mannen är cirka 172 centimeter lång, han är troligen iklädd jeans och en jacka. Han ska även ha haft en fiskeväst och ett fiskespö med sig. Han är i god fysisk form men lider av diabetes.

”Mår bra”

Flera personer ringde under fredagen till polisen och sagt att de sett den försvunnen mannen i närheten av en lada. Efter att polisen följt upp tipset hittades han vid liv i en husvagn i området vid Västtjär. Han fördes till sjukhus för kontroll och verkade att under omständigheterna må bra.

– Han verkar ha gått vilse men det är oklart exakt vad som hänt. Eftersom han är hittad och vi inte misstänker brott så läggs ärendet ner hos polisen, säger Johan Thalberg, presstalesperson hos polisen region Mitt.

ARTIKELN HANDLAR OM