Hemlig miljonär vill skapa viktras bland bybor

Av: Michael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

Gå ner i vikt under sommaren så får du 600 kronor. Lyckas du behålla din nya vikt i sex månader får du 600 kronor till.

Det är budskapet från en hemlig miljonär som försöker få alla invånare i engelsk by att bli hälsosamma i coronatider.

I den lilla byn Denchworth söder om Oxford har det satts upp vita lappar med ett budskap till de knappt 200 invånarna, rapporterar Daily Mail. 

Lyckas de tappa tio procent av sin vikt mellan 1 juni och 1 augusti ska de få 50 brittiska pund (drygt 600 kronor) i belöning.

Lyckas de sedan bibehålla sin viktnedgång i sex månader betalas det ut ytterligare 50 pund. Pengarna kommer i form av en matkupong som går att använda på den lokala 1600-talspuben The Fox Inn.

En hemlig miljonär kallad ”Mystery Man” sägs vara personen bakom initiativet. Den hemliga välgöraren beskrivs som en ”mycket rik man som pendlar mellan London och Denchworth”.

Lokala puben The Fox Inn i Denchworth. Lyckas byborna tappa tio procent av sin vikt mellan 1 juni och 1 augusti så får de 50 brittiska pund (motsvarande drygt 600 kronor) i belöning.
Foto: GOOGLE
Lokala puben The Fox Inn i Denchworth. Lyckas byborna tappa tio procent av sin vikt mellan 1 juni och 1 augusti så får de 50 brittiska pund (motsvarande drygt 600 kronor) i belöning.

Motionscyklar

Anledningen till den udda utmaningen sägs vara att Mystery Man vill undvika att byborna ska drabbas svårt av coronaviruset. En viktnedgång anses positivt, då personer med rejäl fetma kan ha en ökad risk att drabbas svårt av covid-19.

Runt om i byn gör nu invånarna vad de kan för att lyckas tappa tillräckligt många kilon de kommande två månaderna. På bilder i Daily Mail syns personer som svettas på motionscyklar i hopp om ett framgångsrikt viktras.

Foto: GOOGLE
Miljonären har tidigare levererar gratis fish and-chips måltider till The Fox Inn.

Bjöd tidigare på snabbmat

Det här är inte första gången den hemliga miljonären har varit i farten. Något motsägelsefullt har ”Mystery Man” tidigare levererat gratis fish and chips-måltider till The Fox Inn, fri för byborna att ta med sig hem och äta.

Det finns hittills inte ett enda fall av misstänkt coronasmitta i Denchworth.

Publicerad:

LÄS VIDARE