Trudeaus fru sjuk av coronaviruset

Av:  TT-AFP

Sophie Grégoire Trudeau med sin man Justin Trudeau. Arkivbild.
Sophie Grégoire Trudeau med sin man Justin Trudeau. Arkivbild.

Kanadas premiärmister Justin Trudeaus fru har smittats av coronaviruset.

Premiärministern har satt sig i karantän, men kommer i nuläget inte att testas för viruset.

Kanadas premiärmister Justin Trudeaus fru, Sophie Grégoire Trudeau, testades positivt för coronaviruset under torsdagen, meddelar premiärministerns kansli.

"Hon kommer att för närvarande fortsätta att vara isolerad. Hon mår bra, vidtar alla rekommenderade försiktighetsåtgärder och hennes symtom fortsätter att vara milda", skriver kansliet i ett uttalande.

Makarna Trudeau gick på eget initiativ i karantän tidigare under torsdagen, sedan Sophie Grégoire Trudeau fått lätt feber efter det att hon återvänt från en resa till Storbritannien.

Det finns inga planer på att testa premiärminister Trudeau. Han mår enligt uttalandet bra och känner inte av några symtom på smittan, men efter rekommendation från läkare kommer även han att fortsätta att vara i karantän de kommande 14 dagarna.

"Premiärministern kommer att fortsätta att jobba fullt ut och kommer att göra ett framförande till det kanadensiska folket i morgon", skriver kansliet.

I Kanada har hittills omkring 150 personer konstaterats smittade med coronaviruset och en person har avlidit till följd av smittan. De flesta sjukdomsfallen i Kanada har kunnat härledas till Kina, Iran, Italien eller Egypten, men några har även rest in från USA.

I provinsen Québec har alla inomhusevenemang med fler än 250 personer förbjudits och resenärer som varit utomlands ombeds att isolera sig i 14 dagar efter hemkomst.

PODD Coronaviruset är en pandemi – vad händer nu?

I dagens avsnitt pratar vi om hur coronaviruset blivit en pandemi och hur länge det kan pågå. Gäst är Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE