12-åring rånad – ”Vi ser väldigt allvarligt på det här”

En pojke i 12-års åldern har blivit brutalt rånad i samband med ett cafébesök i centrala Uppsala. Polisen söker nu de tre misstänkta gärningsmän som ligger bakom rånet.

– Pojken är inte ens tonåring, så vi ser väldigt allvarligt på det här, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Det brutala rånet inträffade vid 17.30-tiden på onsdagskvällen på ett café i centrala Uppsala. Med tanke på offrets låga ålder, och att gärningsmännen ska ha varit väldigt hotfulla, är polisen väldigt angelägna om att få tag på gärningsmännen.

– Pojken, som bara är tolv år, sitter på ett café när det kommer in en person. Av någon anledning får han med sig den här pojken ut där ytterligare en eller två gärningspersoner under hot tvingas lämna ifrån sig jackan. Polis kallas till platsen, men då har redan de här tre gärningspersonerna lämnat platsen, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson som ser allvarligt på händelsen.

– Pojken är inte ens tonåring, så vi ser väldigt allvarligt på det här.

Ska gärningsmännen hotat pojken med något vapen?
– Jag kan inte gå in på några detaljer om hur det här rånet har gått till, mer än att de har varit väldigt hotfulla. Så pass hotfulla att vi rubricerar det här som ett grovt rån.

Jonas Eronen, polisens presstalesperson.
Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Ordningsvakter kan ha avgörande information

Enligt Jonas Eronen söker man just nu av alla tillgängliga kanaler och kontaktnät, och redan nu kan man ha fått napp i jakten på de tre männen.

– Eventuellt är det så att några ordningsvakter som patrullerar i city har uppgifter om vilka de här personerna kan vara, vi håller just nu på att gå igenom dessa uppgifter för att se om vi kan få fram någon identitet.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN