Nytt område undersökt efter brutalt mord

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen spärrade under tisdagskvällen och natten till onsdagen av ett område bakom en flerfamiljsfastighet på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö. Området som spärrades av ligger ett hundratal meter från den plats där en kvinna i 30-årsåldern sköts ihjäl.

Polisen har genomfört en ny teknisk undersökning i närheten av den plats där en kvinna i 30-årsåldern brutalt mördades på måndagen. Kvinnan sköts ihjäl på öppen gata i Malmöstadsdelen Ribersborg.

Området som spärrades av ligger ett hundratal meter från den plats på Sergels väg i Malmö där kvinnan sköts ihjäl på måndagsförmiddagen.

– Jag ska inte säga att det är vanligt, men generellt sett hör det inte till ovanligheterna att man återkommer till brottsplatser eller att man får information som är intressant som gör att man vill göra en teknisk undersökning på en annan plats i närheten, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Pappan utsatt för mordförsök

Enligt vittnen höll kvinnan sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten. Åklagarmyndigheten bekräftar för TT att kvinnan var med sitt barn och barnets pappa när hon dödades.

En 19-årig man sitter anhållen misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott. Han nekar till att ha med saken att göra och Lokaltidningen rapporterar att han har alibi för själva mordet, då han befann sig i tingsrätten i ett annat ärende.

– Han tycker det här är en avskyvärd handling som han inte har någon inblandning i, sade hans försvarsadvokat Therese Ståhlnacke till TT under gårdagen.

Enligt Kvällsposten är bilen som mördarna använde vid flykten registrerad på 19-åringen. Tidningen rapporterar utifrån vittnesmål att polisen söker minst två gärningsmän.

Kan ha observerats

Enligt Svenska Dagbladet utreder polisen mordförsök på pappan.

Advokat Mikael Nilsson har utsetts till målsägarbiträde till pappan och parets gemensamma barn, men han vill inte ge några kommentarer till TT kring fallet.

Flera medier har rapporterat att pappan har ett kriminellt förflutet och bland annat dömts för inblandning i ett uppmärksammat rån i Danmark. Polisen undersöker nu om något i hans bakgrund kan ha koppling till mordet, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– Vi är intresserade av att veta vilka som har rört sig i hans närhet, och personer som kan ha observerat lägenheten där han bor, säger underrättelsechef Patrik Andersson till SVT.

Misstänkt mordvapen

Polisen har beslagtagit ett misstänkt mordvapen.

– Vi arbetar på med ett större antal förhör med potentiella vittnen. Vi arbetar på med informationshämtningen och analysarbetet av det material vi har, säger Nils Norling.

Senast klockan 12 på torsdagen måste åklagaren ha begärt 19-åringen häktad, annars försätts han på fri fot.

Rättad: Rättad uppgift från tidigare version om vem som är misstänkt för inblandning i mordet.

ARTIKELN HANDLAR OM