Tre skadade i räd i västra Syrien

avTT

Foto: TT

Tre personer i den syriska armén har skadats i ett israeliskt luftangrepp i centrala Syrien under natten, uppger en militär källa för den statliga nyhetsbyrån Sana.

Enligt uppgifterna genomfördes attacken mot en av den syriska arméns baser i staden Masyaf runt klockan 2.30 lokal tid. Källan uppger att syriskt luftvärn stoppat några av de israeliska robotarna.

Staden ligger i Hamaprovinsen i västra Syrien, norr om Damaskus.

Det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) uppger att flera iranska soldater dödades och att 17 syriska soldater och deras allierade skadats. En talesperson för den israeliska militären har valt att inte kommentera uppgiften.

Enligt SOHR träffades en syrisk militärskola i staden och två byggnader som används av iranska styrkor i närheten, en utvecklingsanläggning för mellandistansrobotar och ett träningsläger.

Israel har utfört hundratals luftangrepp i Syrien de senaste åren, de flesta uppges ha varit riktade mot Iran och Hizbollahs positioner.

Fler än 370 000 människor, varav 112 000 civila, har mist livet under de åtta år som kriget i Syrien pågått, enligt SOHR.

ARTIKELN HANDLAR OM

Syrien