Totalförbud mot energidryck införs på skola

Elever förbjuds att dricka energidryck och läsk under skoltid på Skansenskolan på Öland. Anledningen är att elever som konsumerar energidryck får koncentrationssvårigheter.

Från och med måndagen den 15 april är det förbjudet att dricka läsk och energidryck under skoltid på Skansenskolan på Öland.

Skolan menar att koncentrationssvårigheterna på lektionerna beror på energidryckerna som har blivit allt mer populära hos eleverna.

– Det är ett beslut vi har tagit utifrån studier som visar att det inte är bra att dricka för mycket energidryck. Vi tar ställning till hälsoperspektivet och att skolan vill uppnå en så god hälsa som möjligt. Samtidigt bedömer vi att det blir en lugnare miljö för både lärare och elever, säger Sara Brogård, rektor på Skansenskolan till Ölandsbladet.

Hänvisar till studier

I ett pressmeddelande hänvisar skolan till studier kring energidrycker som visar att barn som konsumerar drycken kan uppleva sömnsvårigheter, oro, ångest och hjärtklappning.

– Detta är symptom som personal många gånger ser i form av tappad koncentrationsförmåga och välmående. För att ge våra växande elever energi serverar skolan näringsberäknad skollunch. Det finns även möjlighet att köpa mellanmål i vår elevcafeteria, säger rektor Sara Brogård.

Publisert:

LÄS VIDARE