Nyheter

Film där hund dinglar i kopplet upprör på nätet

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

En video som visar hur en hund dinglar i luften på en hundpromenad har fått stor uppmärksamhet på sociala medier de senaste dagarna.

Det aktuella hunddagiset uppger att de avskedat hundskötaren och att de själva polisanmält händelsen.

– Jag blev helt chockad när jag såg att det var min hund. Min hund är som mitt barn , säger ägaren till Aftonbladet.

I videon, som de senaste dagarna fått stor spridning på sociala medier, syns hur två hundskötare är ute och promenerar med ett flertal hundar.

När en av hundarna inte vill gå hörs hur en av hundskötarna säger åt hunden ”Kan du gå någon gång?” och lyfter därefter upp hunden i luften.

Strax efter syns hur hundskötaren kastar tillbaka hunden på marken innan promenaden fortsätter.

Ägaren: Helt chockad

Under helgen har flera personer hört av sig till Aftonbladet och uttryckt upprördhet kring videon och det aktuella hunddagiset.

Aftonbladet har varit i kontakt med hundägaren, som vill vara anonym. Hen hade fram till i söndags ingen aning om vad som hänt.

– Jag vaknade i går morse och såg videon på Facebook. Först reagerade jag bara över själva händelsen, att man behandlade en hund på det sättet. Men sedan såg jag att det var min hund och då blev jag helt chockad.

– Jag kan inte riktigt förstå att detta har hänt. Jag har aldrig haft någon misstanke mot hunddagiset.

”Är som mitt barn”

Ägaren berättar att hen kontaktas av det aktuella hunddagiset och att de haft ett möte om händelsen.

– De berättade att de sparkat den anställde och att de var förkrossade över det som skett, säger hundägaren som trots det valt att flytta sin hund från dagiset.

– Det handlar ju om förtroende. Min hund är mitt barn och man lämnar inte sitt barn till någon som man inte kan lita på till 100 procent.

Avskedat medarbetaren

Aftonbladet har utan resultat sökt det aktuella hunddagiset, som själva skrivit om händelsen på Facebook och att de fått motta flera hot efter incidenten:

”Vi tar helt och fullt ansvar för det som visas i filmer/bilder, vi står absolut inte bakom att man behandlar djur på det sättet! Det som påvisas i videon har hänt under en dagispromenad. Vi har i dag gått ut med information samt varit i kontakt med berörd ägare, och vi kommer inte nöja oss med bara detta. En handlingsplan kommer att upprättas under kommande vecka.

Vidare skriver hunddagiset att man polisanmält händelsen samt skickat in en anmälan till länsstyrelsen.

”En del av våran åtgärd för den påvisade incidenten är att from dagens datum avskeda den berörda medarbetaren med omedelbar verkan”.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: