Foxprofil skrev i sms att han "hatar Trump"

TT-AP

Uppdaterad 2023-03-09 | Publicerad 2023-03-08

Foxprofilen Tucker Carlson, till vänster, och USA:s tidigare president Donald Trump tillsammans under en golfturnering förra året.

Den högprofilerade programledaren för tv-kanalen Fox, Tucker Carlson, har i ett sms skrivit om USA:s förre president Donald Trump att han ”intensivt hatar” denne.

”Jag hatar honom intensivt”, skrev Tucker den 4 januari 2021, två dagar före stormningen av Kapitolium – och två månader efter att Trump förlorat det amerikanska presidentvalet. Något Trump själv – understödd av Fox – förnekade, och utan bevis fortfarande hävdar berodde på fusk och ”stöld” av valresultatet.

Carlsons privata sms har blivit offentliga på grund av förtalsmålet som företaget som tillverkar rösträkningsmaskiner – Dominion Voting Systems– driver mot tv-nätverket Fox och dess moderbolag.

Dominion har stämt det konservativa medieimperiet för att medvetet ha spridit felaktiga uppgifter om att företaget ändrat rösterna som lämnats in i deras maskiner till nuvarande presidenten Joe Bidens fördel.

Bland de nu offentliggjorda textmeddelandena finns några som Carlson har utväxlad med en okänd person där han bland annat skriver ”vi är mycket, mycket nära att kunna ignorera Trump” och ”ärligt talat kan jag inte vänta”.

Parallellt stödde Tucker Carlson Trump utåt och förde fram expresidentens konspirationsteorier i sina tv-sändningar.

Donald Trump å sin sida hyllade samtidigt Carlson och slog fast att han ”gör ett bra jobb”.