Nyheter

Svensk kvinna skadad i bussolycka utanför Berlin

Av: 

Nora Fernstedt

Adrian Ericson

Beri Zangana

NYHETER

Nitton personer har skadats i en bussolycka söder om Berlin.

En av dem är svensk kvinna i 65-årsåldern. Hon har skadats lindrigt, säger en presstalesperson på polisstationen i Dahme-Spreewald till Aftonbladet.

Tolv personer är allvarligt skadade, enligt Märkische Allgemeine.

Flera av de skadade fick flygas med helikopter till närliggande sjukhus.

Bussen var på väg från Belgrad till Stockholm när den kraschade. Enligt polisen kommer de skadade personerna från Serbien, Sverige, Tyskland och Israel.

Tidningen Bild skriver att det var två israeler, en svensk, sex tyskar och sju serber ombord. De hänvisar till polisens uppgifter.

Körde av vägen och välte

Olyckan inträffade vid 09.50 på fredagsmorgonen, enligt ett uttalande från polisen i Brandenburg.

Bussen körde då av motorvägen och välte sedan på sidan. Olyckan inträffade nära Schoenwald, cirka 50 kilometer söder om huvudstaden.

Stor räddningsinsats

Pådraget blev omfattande, 210 personal och 72 fordon deltog i räddningsinsatsen, skriver RBB. Motorvägen fick stängas av helt i båda riktningarna.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan. Totalt nitton personer befann sig på bussen: två förare och sjutton passagerare. Alla är mellan 21 och 64 år, enligt polisen.

Svenska Utrikesdepartementet bekräftar att en svensk kvinna var ombord på bussen.

– Ambassaden i Berlin har haft kontakt med lokala myndigheter och de har bekräftat att en svensk medborgare befann sig ombord. Både UD och Sveriges ambassad följer vad som händer framåt och har fortsatt kontakt med lokala myndigheter, säger Hedda Eriksson, presskommunikatör på UD.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter