Tvåbarnspappan Ayhan och Leann, 18, sköts ihjäl i Istanbul

Foto: GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Anhöriga tar farväl av tvåbarnspappan Ayhan Arik.
NYHETER

Många av de döda i Istanbul var turister som festade på den populära nattklubben.

Bland offren finns också guiden och tvåbarnspappan Ayhan Arik, 48, som väntade på att köra hem en grupp turister till deras hotell.

– Han hade alltid ett vänligt ord över och frågade varje dag om jag behövde hjälp med något, säger grannen Mariam till DN.

Majoriteten av de 39 dödsoffren i Istanbul var utländska medborgare från en rad olika länder, bland andra Indien, Kanada, Saudiarabien, Kuwait och Israel.

En av de omkomna var Leann Nasser, 18, från Tira i norra Israel, skriver Ynet News. Hon var på nattklubben Reina tillsammans med tre väninnor från samma stad. Leann Nasser rapporterades först saknad men hittades sedan på ett sjukhus i Istanbul där hon dödförklarades vid lunchtid på nyårsdagen. Identifieringen drog ut på tiden eftersom hon inte hade sin telefon eller handväska på sig när hon fördes till sjukhus, skriver Ynet News.

En av Leann Nassers väninnor skadades i attacken efter att ha träffats av skott i handen och benet. En annan kvinna i sällskapet uppges vara svårt chockskadad.

”Älskade sitt jobb”

Innan gärningsmannen tog sig in på nattklubben sköt han ihjäl turistguiden Ayhan Arik, 48, och polisen Burak Yildiz, 21, som båda befann sig utanför.

Tvåbarnspappan Ayhan Arik hade kört några kunder till Reina och väntade på att köra dem tillbaka till deras hotell, skriver Dagens Nyheter.

– Han var en fantastisk man. Han hade alltid ett vänligt ord över och frågade varje dag om jag behövde hjälp med något. Det är ofattbart att han drabbats, säger hans mångåriga granne Mariam med tårar i ögonen.

– Han brukade alltid säga att han älskade att visa dem vårt vackra land, han älskade sitt jobb och han älskade att berätta historier om turisterna, fortsätter Mariam.

Före attacken ska Ayhan Arik ha småpratat med den unge polisen Burak Yildiz som stod utanför entrén och vaktade nattklubben. Enligt tidningen Hürriyet tog Burak Yildiz examen från polishögskolan för ett och ett halvt år sedan.