”Känner lättnad över att Johanna döms”

avAlexandra Carlsson Tenitskaja, Eric Tagesson, Johanna Bäckström Lerneby, Johanna Hellsten

Publicerad:
Uppdaterad:

Västmanlands tingsrätt finner Johanna Möller, 42 skyldig till samtliga brott hon åtalas för.

Nu ska den så kallade ”Arbogakvinnan” genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan hon kan dömas.

Också ex-pojkvännen Mohammad Rajabi anses skyldig.

– Han känner lättnad över att även Johanna Möller döms, säger Rajabis försvarsadvokat till Aftonbladet.

1 av 6 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Västmanlands tingsrätt finner Johanna Möller skyldig till samtliga brott hon åtalas för.

Tingsrätten skriver att bevisningen mot Johanna Möller, 42 och hennes tidigare pojkvän Mohammad Rajabi är övertygande. De menar att de tillsammans gjort sig skyldig till mordet och mordförsöket på pappan och mamman.

Även vad gäller mordet på maken i augusti 2015 menar tingsrätten att Johanna Möller gjort sig skyldig till ”i vart fall” anstiftan till mord.

”Några fall av stämpling till mord”

De menar också att hon gjort sig skyldig till försök till grovt bedrägeri, medels brukande av falsk urkund, grovt bedrägeri, urkundsförfalskning, givande av muta, hot mot tjänstemän och ”några fall av stämpling till mord”.

Ska psykundersökas

Domstolen menar att det finns skäl att både Johanna Möller och Mohammed Rajabi genomgår en stor rättspsykiatrisk undersökning.

”Ändamålen med undersökningarna ska vara att bedöma om det finns medicinska förutsättningar för att överlämna Mohammad Rajabi och Johanna

Möller till rättspsykiatrisk vård”, skriver rätten.

Båda ska stanna i häktet till sen är klar. Johanna Möller ska fortsatt ha restriktioner.

”Lättnad att hon döms”

Mohammed Rajabis advokat Lars Järhresten uppger att hans klient är lättad över att även Johanna Möller döms för dådet mot föräldrarna.

– Vad avser skuldfrågan så har nu tingsrätten kommit fram till att även Johanna Möller är skyldig. Detta går i linje med vad Rajabi har berättat när han erkände och han känner lättnad över att rätten kom fram till detta beslut.

– Angående RPU så ligger det mer eller mindre i sakens natur att en sådan skall genomföras vid så här pass grova brott och Rajabi förstår detta och motsätter sig inte beslutet i denna del, uppger Jähresten för Aftonbladet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM