Familjen kan få fyra miljoner för svenska modellens död

NYHETER

Modellen Anna Maria Moström, 29, avled efter att ha blivit påkörd av en buss i New York 2014.

Hennes familj har nu nått en överenskommelse med bussbolaget och delstaten. Om domstolen godkänner uppgörelsen får familjen drygt 4,2 miljoner kronor i skadestånd.

– Men man får ju aldrig något slut på historien. Hon är ju död oavsett, säger pappa Ronny Moström till Aftonbladet.

1 av 3 | Foto: Casper Hedberg

Anna Maria Moström skadades svårt när hon blev påkörd av en buss på hemön Roosevelt Island i East River den 8 oktober 2014. Busschauffören gjorde en vänstersväng och såg henne inte komma cyklandes.

Hon vårdades på sjukhus med svåra skallskador och mindre än en vecka senare stängdes de livsuppehållande maskinerna av.

Anna Maria Moström, som är uppvuxen i Kungsör i Västmanland, medverkade i TV3:s ”Top Model” 2005. Vid tiden för sin död var hon framgångsrik modell och jobbade bland annat för Oscar de la Renta.

Hennes föräldrar stämde 2015 bussbolaget Roosevelt Island Operating Corporation, som ägs av delstaten New York, för oaktsamhet.

”Vet inte om det är helt klart”

Domstolshandlingar som registrerats den 22 juni visar att familjen och delstaten nu enats om en uppgörelse värd 500 000 dollar, motsvarande drygt 4,2 miljoner kronor, skriver New York Daily News.

Överenskommelsen måste dock godkännas av en domare.

– Jag har inte hört av advokaten. Jag vet inte om det är helt klart, säger Anna Marias pappa Ronny Moström till Aftonbladet.

– Sedan hur betalningen kommer att ske och vilka som får vad återstår att se.

Åtalades aldrig

Busschauffören åtalades aldrig för brott. Men enligt Ronny Moström finns det bevis för att föraren hade spår av påverkan i blodet vid olyckan.

Om uppgörelsen godkänns, hur kommer det kännas då?

– Ja, det är inte något speciellt, man får ingen speciell känsla. Gjort är gjort. Det bästa vore att chauffören åtalas och fick en dom för det han har gjort, säger Ronny Moström.

Han tillägger:

– Jag hoppas överenskommelsen går igenom. Men man får ju aldrig något slut på historien. Hon är ju död oavsett. Man får ta det för vad det är.

ARTIKELN HANDLAR OM

New York