Kraschade efter kappkörning – ung man svårt skadad

Foto: BJÖRN PERSSON
Polisen misstänker att bilarna kraschade när de körde ikapp.
NYHETER

Två bilar krockade vid en rondell i Norrköping i natt. Sex personer färdades i fordonen. En av dem – en man i 20-årsåldern – skadades allvarligt.

Polisen misstänker att bilarna körde ikapp när olyckan inträffade.

– Det ska ha gått ganska mycket för fort, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl.

Enligt polispatrullen som ryckte ut till platsen har de två bilarna kört in i rondellen i mycket hög hastighet. Sedan kolliderade de våldsamt.

– Exakt hur det har gått till vet jag inte, men bilarna ska ha tävlingskört med varandra. Det ska ha gått ganska mycket för fort, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

En svårt skadad

I fordonen satt sex personer. En av dem skadades allvarligt.

– Det är en man i 20-årsåldern som förts till sjukhus med skallskador. Under natten har han transporterats från sjukhuset i Norrköping till Universitetssjukhuset i Linköping.

– De andra klarade sig undan med mindre blessyrer.

På torsdagsmorgonen uppgav sjukhuset att mannen opererats akut. Han vårdas på intensiven. Några närmare uppgifter om hans hälsotillstånd är inte kända.

Ska utredas

De två bilarna har bärgats från platsen. Polisen har hållit förhör med flera av de inblandade.

– Olyckan kommer att utredas av trafikpolisen, så vi får se vad de kommer fram till. Brottsrubriceringen lär bli vårdslöshet i trafik eller grov vårdslöshet i trafik, säger Torbjörn Lindqvist.

Larmet om krocken kom vid 00.30 på onsdagsnatten.

ARTIKELN HANDLAR OM