Åklagare bekräftar: Det var Tova som hittades i natt

Kammaråklagare bekräftar för Aftonbladet att kroppen som hittades i natt har identifierats.

– Jag kan bekräfta att Tovas kropp har påträffats, vilket gör att misstankarna numera handlar om mord, säger kammaråklagare Christer Sammens.

I natt vid 02.30-tiden gick polisen ut med att man hittat en kropp i sökandet efter 19-åriga Tova från Hudiksvalls kommun, som varit försvunnen sedan i lördags kväll.

Nu bekräftar kammaråklagare för Aftonbladet att kroppen identifierats.

– Jag kan bara bekräfta att Tovas kropp har påträffats, vilket gör att misstankarna numera handlar om mord, säger kammaråklagare Christer Sammens.

Delges misstanke om mord

För de tre män i 20-årsåldern som anhölls under natten mot måndag, på sannolika skäl misstänkta för människorov, ändras brottsmisstanken.

– De kommer att delges misstanke om mord, säger Christer Sammens, kammaråklagare.

Kammaråklagaren vill i nuläget inte gå närmare in på ansvarsfördelningen mellan de tre män som sitter anhållna. Samtliga kommer att delges misstanke om mord.

Polisen söker kring sjön

Polisen har fokuserat sitt arbete kring en gård utanför Hudiksvall, men man har ännu inte bekräftat var kroppen påträffades.

Tidigt på tisdagen fortsatte polisen att arbeta vid en sjö i närheten av gården. Under förmiddagen befann sig två dykare i vattnet samtidigt som tekniker på land höll uppsikt.

Vid 11-tiden spärrades även vägen utanför gården av. Vid vägen finns ett mindre vattendrag där en hund tidigare markerat vid en vägtrumma. Dykare arbetade vid platsen men var aldrig i själva vattnet.

– Vi fortsätter att utföra åtgärder vid platsen men kan inte kommentera dem i detalj, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen.

Klockan 11.20 lämnade dykargruppen gården.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN