Londonbor öppnar sina hem – bjuder drabbade på te

avEmma Lindström

NYHETER

Flera person dog och runt 50 skadades när tre gärningsmän utförde en attack på och i närheten av London Bridge. Nu öppnar Londonborna sina hem och erbjuder tröst och te.

Sent på lördagskvällen utfördes attacken där flera dödades och runt 50 skadades i centrala London. Londonbor som bodde i närheten reagerade på traditionellt engelsk vis – och erbjöd te till dem som drabbats, skriver CNN.

Hundratals personer skrev på sociala medier att personer var välkomna hem till dem för att sova, vila, snacka, ladda mobilen eller dricka te.

Bjöd in till te på sociala medier

Lydia Hamilton är en av alla som öppnade sitt hem.

”Jag bor ungefär 15 minuter från London Bridge ifall någon behöver någonstans att övernatta, laddare, te, bekväm soffa, på en säker plats DM:a mig. #LondonBridge”

Kieran Glennon kommenterade vad folk skrev på Twitter i samband med attacken och lyfte fram personer som öppnar sin hem som ”de enda bra människorna”.

”Bor runt hörnet, kan erbjuda tak över huvudet / te (de är de enda bra människorna i hela det här scenariot)”

Och goda människorna fanns det gott om. På sociala medier var det många som skrev att de bodde i närheten och att personer som på något sätt påverkats av attacken var välkomna hem till dem.

ARTIKELN HANDLAR OM