Nyheter

"Jag har aldrig tvekat"

Av: 

TT

Gun-Britt Johnsson pratar med statsminister Stefan Löfven (S) via länk efter att hon som den första i Sverige fått vaccin mot covid-19.
Gun-Britt Johnsson pratar med statsminister Stefan Löfven (S) via länk efter att hon som den första i Sverige fått vaccin mot covid-19.

NYHETER

Gun-Britt Johnsson, 91, var först i Sverige att bli vaccinerad mot covid-19. Det skedde vid Bokens vårdboende i östgötska Mjölby med statsministern på plats över länk.

– Det känns väldigt bra. Jag har aldrig tvekat för att ta sprutan, säger hon.

Bredvid en pyntad julgran, strax efter klockan åtta på söndagsmorgonen, vaccinerades Gun-Britt Johnsson av sjuksköterskan Ann-Louise Broberg. "Det kändes ingenting" var det första hon sade efter att sprutan var tagen.

– Jag ville ta chansen att vaccinera mig, man vet ju aldrig hur det ska gå. Jag har inte varit direkt orolig, men jag har ju såklart tänkt på det här. Man är ju gammal, säger hon.

Statsminister Stefan Löfven var på plats över länk under vad som kom att bli den första vaccinationen i Sverige. Efteråt samtalade Löfven och Johnsson där hon berättar att hon är glad för att slippa bli sjuk i covid-19. Och det hon nu ser fram emot är att förhoppningsvis snart kunna få besök igen.

– Jag saknar besök från barnbarnen, det är lite tomt. De brukade komma oftare förut, säger hon.

Gun-Britt Johnsson är uppväxt i Mjölby där hon bott under hela sitt liv. Hon har tillsammans med sin man drivit en butik i området.

Något speciellt firande till följd av vaccineringen tror hon inte kommer bli av, och hon berättar att det blivit ganska mycket med all uppmärksamhet.

– Det är ganska jobbigt med all uppmärksamhet. Jag är inte van vid det, säger hon.

Totalt ska 4 900 personer runt om i Sverige vaccineras efter den första leveransen. Nästa vecka väntar en leverans med ytterligare 80 000 doser.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: