Uppgifter: Filmen visar hur mördaren hugger ihjäl sjubarnspappan

Publicerad 2021-01-05

Den 45-åriga sjubarnspappan blev knivhuggen till döds när han tog ut pengar från en bankomat.

Enligt uppgifter ska övervakningsfilmer från händelsen visa hur gärningspersonen hugger mannen i bröstet med en kniv, springer från platsen, men vänder sedan om för att hugga mannen igen.

Nu går polisen ut med bilder på den misstänkte mördaren.

Det var på kvällen den andra januari som den 45-åriga sjubarnspappan skulle ta ut pengar från en bankomat i Rissne, i Sundbybergs kommun norr om Stockholm, när en okänd person hugger ner honom med en kniv. Mannen får allvarliga skador som han senare dör av. Händelsen utreds sedan dess som mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska hela förloppet ha fastnat på övervakningskamera.

Vänder om och hugger igen

Filmen ska enligt uppgifterna visa hur en person kommer bakom mannen och tar ett grepp om 45-åringens hals. 45-åringen kämpar emot men gärningspersonen hugger sedan in en kniv i bröstet på honom.

Gärningspersonen springer sedan från platsen, men vänder snabbt om, springer tillbaka och hugger 45-åringen i bröstet igen.

Övervakningsfilmen visar också hur gärningspersonen står och tittar mot bankomaten och ser hur flera personer tar ut pengar ur den innan han slutligen bestämmer sig för att attackera 45-åringen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska filmen tydligt visa att det rör sig om ett rån som spårade ur.

Gärningspersonen ska enligt uppgifter kommit över en mindre summa pengar.

Polisen släpper bild

Polisen går under tisdagen ut med en bild på den misstänkte gärningspersonen. Bilden visar en man med blå jacka, röda skor, uppdragen huva och ett munskydd.

I ett pressmeddelande skriver polisen att de behöver allmänhetens hjälp att få in tips och iakttagelser för att kunna gripa mannen.

De skriver också att de arbetar intensivt med bland annat vittnesuppgifter, tekniska undersökningar och inre och yttre spaning. De undersöker även om det finns andra händelser där samma tillvägagångssätt har använts.

De går även ut med ett uppdaterat signalement på den misstänkte mannen som ska vara mellan 180 och 190 centimeter lång.

Vid mordtillfället ska han ha burit en blå midjelång jacka med vit text och flaggor. Båda ärmarna och sidorna av bröstet ska ha vita detaljer. Han hade uppdragen luva, svarta byxor med vita detaljer, revärer och ett märke på vänster lår. Hans skor ska ha varit röda på den främre halvan och den bakre halvan ska ha varit vit och ljusgrå. Han ska även ha haft ett ljust munskydd på sig.

Kan finnas fler vittnen

Teorin om att det rör sig om ett rån är något som utreds, enligt Maria Hävermark som är åklagare i fallet.

– Det är en person som står vid en bankomat, blir knivhuggen och avlider senare av sina skador. En del av det här tyder på att det var ett rån. Men vi för en bred utredning och det här utreds som ett mord just nu, säger hon.

Polisen utreder händelsen som mord.

Hon säger också att det var flera vittnen som såg händelsen, men att många av dem inte har kontaktat polisen.

– Vi har flera vittnen i det här fallet. Men det finns fler personer som borde ha sett händelsen men som inte har hört av sig till polisen. Vi vill få in så många tips vi kan och om man har sett något som kan föra utredningen framåt ska man ringa polisen, säger hon.

Om du har sett något som kan föra utredningen framåt ber både polisen och åklagaren dig att kontakta polisen på 114 14 eller kontakta din närmsta polis eller polisstation.

ANNONS