Dennis hyllar pizzerian – tatuerade in logga

”Vad häftigt!”

Tatueringen håller fortfarande på att läka.
Tatueringen håller fortfarande på att läka.

Det började som ett skämt, men nu sitter den där den sitter. Dennis Wallberg, 22, har tatuerat in sin favoritpizzerias logotyp på vaden.

– Det är många som tycker att jag är sjuk i huvudet, säger han.

På sin 22-årsdag, i onsdags, klev Dennis Wallberg in på Pizzeria Amigo i Mullsjö för att visa upp tatueringen. Med sig hade han lokaltidningen Jönköpings-Posten som dokumenterade avtäckandet.

– Vad häftigt! Oj, näe. Gillar du Amigo så mycket? sa ägaren Aziz Alpsoy då.

När Aftonbladet når Dennis Wallberg två dagar senare är han fortfarande mycket nöjd med tatueringen. Han berättar att det började som ett skämt.

– Jag och sambon satt på pizzerian i somras och då bad jag om en bild på deras logga så att jag skulle kunna tatuera in den på vaden. Det var bara en av ägarna där, sonen, och han bara skrattade, säger Dennis.

Men när Dennis till slut hamnade hos tatueraren för en annan tatuering passade han samtidigt på att beta av Amigo-logotypen.

Dennis Wallberg, 22, hyllar lokala pizzerian.
Dennis Wallberg, 22, hyllar lokala pizzerian.

”Oerhört trevliga”

Det är Amigo Dennis går till när han vill äta pizza, det är inte mer komplicerat än så. Det har han gjort sedan barnsben.

– Folket där är så oerhört trevliga och sköna. Man kan komma ner och hämta en pizza på söndagen och stå kvar och prata i 20 minuter. Det är en härlig gemenskap, säger Dennis.

Personalen på Amigo blev givetvis chockade av hyllningen. Ägaren trodde inte att Dennis skulle göra det på riktigt. Nu kommer han alltid att bära med sig pizzerian.

– Jag fick en gratis kebabtallrik, ett presentkort och en t-shirt. Det var kul, säger Dennis.

Slutligen: vilken är favoritpizzan?

– Jag brukar beställa en Vesuvio och lägga till mozzarella, kyckling och vitlök. Ibland lyxar jag till det med pommes. Det är en Wallberg special, säger han.

Aziz Alpsoy och sonen Elias Alpsoy driver pizzerian tillsammans.
Aziz Alpsoy och sonen Elias Alpsoy driver pizzerian tillsammans.
Publisert:

LÄS VIDARE