Hunter Biden

Hunter Bidens teori: Därför attackerade Trump mig

Av: 

Johan Edgar

NYHETER

Hunter Biden och en mystiskt försvunnen hårddisk hamnade i förgrunden inför presidentvalet förra året.

Hans egen teori är inte att Donald Trump och hans anhängare attackerade honom för att skrämma bort väljare för Joe Biden.

– De trodde att det skulle få min pappa att tappa fokus om det så slutade i en hemsk död, säger han i en podcast för Daily Beast.

En hårddisk till en dator som uppgavs ha tillhört Hunter Biden hamnade hos Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani som överlämnade materialet till tidningen New York Post under hösten i fjol.

Förhoppningen hos Republikanerna var att det explosiva innehållet kring Joe Bidens son skulle prägla den sista tiden av presidentvalskampanjen.

Hunter Biden som var långt nere i drogmissbruk har gjort affärer i bland annat Ukraina och Kina och en stor del av syftet med publiceringarna var att försöka koppla dessa till fadern. Anklagelserna låg i att Joe Biden, som dåvarande vicepresident, användes av sonen som lockbete för lukrativa affärskontrakt med löfte om gentjänster, vilket både hade varit brottsligt och djupt oetiskt.

Rudy Giuliani.

Teorin om Trumps attacker

Rudy Giuliani gjorde också ett stort nummer av mejlen på hårdisken och kallade i en serie videoinslag på sin Youtube-kanal Joe Biden för gudfader och hans familj för medlemmar i ett brottssyndikat. Men historien fick ingen drastisk påverkan för valvindarna, mycket för att de inte fick stor uppmärksamhet utanför konservativ media.

Enligt Politico berodde detta på att andra journalister aldrig fick möjlighet att på egen hand granska materialet och att det fanns tveksamheter kring både innehåll och tajmingen på avslöjandet. Inom underrättelsetjänsten fanns också misstankar om att Ryssland använde Giuliani i en påverkansoperation inför presidentvalet.

Joe och Hunter Biden och Hunters bok ”Allt det vackra” som handlar om hans uppväxt och liv.

Hunter Biden själv har nekat till att ha använt sin pappa för att få egna ekonomiska fördelar. Han har nyligen skrivit självbiografin ”Allt det vackra” om sin uppväxt och sina enorma problem med missbruk.

I podcasten The New Abnormal för Daily Beast lägger han nu fram sin egen teori om varför Donald Trump, Giuliani och andra republikaner valde att fokusera så pass mycket på honom.

Han tror inte att syftet var att avskräcka folk från att rösta på Joe Biden, utan snarare att pappan skulle distraheras från valkampanjen genom attackerna och vad de kunde leda till.

Hunter Biden får i podcasten frågan om han tror att de hoppades att han skulle ta livet av sig. Han var redan nere i ett djupt missbruk och självdestruktivt beteende.

– Det finns i princip inget viktigare för min pappa än familjen och om de kunde, oavsett om det slutade i en hemsk död eller vad än som var deras syfte, så tror jag de tänkte att det skulle distrahera min pappa tillräckligt så att han inte skulle kunna fokusera på valkampanjen. Och det hade precis motsatt effekt, säger Hunter Biden i podcasten enligt The Guardian.

President Joe Biden påväg mot Air Force One tillsammans med sonen Hunter Biden, Hunters fru Melissa Cohen och sonen Beau.

Nekar till anklagelserna

Det var först när han började hämta sig från missbruket som han insåg hur stor det han spelade i Republikanernas strategi.

– Jag antar att det var först när jag började bli nykter och ren som jag fattade hur besatta de var av mig, säger Hunter Biden.

– Det verkade som att varje ord som kom ut ur presidentens mun var något nedlåtande eller en hemsk förolämpning mot mig.

I Daily Beasts podcast får han också många frågor om sakinnehållet i publiceringarna som sägs avslöja korruption och brottslighet. Han vidhåller att han inte gjort något fel.

– Hundra procent har varken jag eller min pappa gjort något fel, något oetiskt. Som jag har sagt så många gånger förr, jag gjorde ett stort misstag i min bedömning i hur långt de skulle gå för att smutskasta min pappa genom att använda mig, säger Hunter Biden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – förhandsboka nu!

Cervera


Jackpott 18 miljoner på Stryktipset – rygga expertens system här
Publisert:

LÄS VIDARE

Hunter Biden om missbruket – rökte cheddarpopcorn

ÄMNEN I ARTIKELN

Hunter Biden

Joe Biden

Donald Trump

Rudy Giuliani