Vilka är männen som dödar kvinnor?

PODD Fem kvinnor dödade på tre veckor

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Fem kvinnor har dödats i Sverige de senaste tre veckorna. Barn har förlorat sina mammor, vänner och familj har förlorat en kär person.

Ännu vet vi inte alla omständigheter kring morden, men alla kvinnorna dödades av män. I några av fallen vet vi att kvinnan haft någon form av relation till den man som misstänks ha mördat henne.

I Sverige så dödas i genomsnitt 16 kvinnor varje år av en närstående man. Den siffran har inte ändrats nämnvärt de senaste 20 åren.

De senaste veckornas händelser har fått många att reagera, politiker som skriver att det får vara nog nu. Statsminister Stefan Löfven berättar om alla åtgärder som regeringen har gjort men poängterar att det är männen som måste förändras.

Hur kommer det sig att samhället inte klarar av att skydda de här kvinnorna? Vilka är männen som dödar kvinnor? Vad måste göras för att få stopp på de här morden?

Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Kerstin Weigl, reporter på Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE