Nyheter

Hög brandrisk – helikoptrar i beredskap

Av: 

TT

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har ställt två helikoptrar i beredskap. Detta på grund av den höga brandrisk som råder i delar av södra Sverige. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

NYHETER

På grund av den höga brandrisk som råder i delar av södra Sverige har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ställt två helikoptrar i beredskap från och med onsdag klockan 14, skriver MSB i ett pressmeddelande.

– Helikoptrarna är ett komplement till resurser på marken och som vi på efterfrågan kan stödja kommunal räddningstjänst med, säger enhetschefen Petronella Norell.

Det är beredskapspremiär för helikoptrarna i år. Luftfarkosterna är placerade i Växjö och har en beredskapstid på 90 minuter. Dessa kan sedan komma att flyttas under säsongen beroende på var brandrisken är som högst, klargör myndigheten.

– För att snabbt kunna vara på plats ställs helikoptrarna i beredskap nära de platser i landet där risken för skogsbränder är som störst. Vid behov kan vi även utöka antalet. Taktiken med helikoptrarna är att de kommer in i ett tidigt skede för att förhindra att bränder växer sig stora, säger Petronella Norell.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Ukraina i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: