Driss, 28: Min bror hyrde terrorbilen i mitt namn

NYHETER

Driss Oukabir, 28, efterlystes efter terrordådet i Barcelona och han ska ha hyrt skåpbilen som mejade ner människor på La Rambla.

Nu rapporteras att 28-åringen överlämnat sig själv till polisen med en förklaring:

”Terrorbilen hyrdes av min bror i mitt namn” rapporterar RTVE.

Driss Oukabir, 28, efterlystes efter terrordådet.

Den vita skåpbilen körde i fullfart genom folkvimlet på turiststråket La Rambla i Barcelona. Föraren mejade ner så många människor han kunde, enligt vittnesuppgifter.

Minst 13 personer dödades och ett 100-tal skadades, varav minst 15 allvarligt.

Kort efter terrordådet efterlyste polisen 28-årige Driss Oukabir och hans bild spreds snabbt världen över.

Oukabir stod som hyrestagare på två skåpbilar som hyrts i staden Santa Perpetua de la Mogoda, 18 kilometer norr om centrala Barcelona. En av dem användes vid terrordådet och den andra hittades i Barcelonaförorten Vic.

Polisen bekräftade under torsdagskvällen att Driss Oukabir har gripits misstänkt för inblandning i attentatet.

Nu rapporterar spanska RTVE att 28-åringen överlämnat sig själv till polisen i staden Ripoll i Girona efter att ha sett sin bild och polisens efterlysning.

Enligt tv-kanalen ska Driss Oukabir ha lämnat en förklaring som går ut på att han är oskyldig och inte har något med terrordådet att göra. 28-åringen ska enligt RTVE:s källor ha sagt att hans bror stulit hans identitetshandlingar.

Id-handlingar som ska ha hittats i skåpbilen på La Rambla.

Tv-kanalens poliskällor uppger att de nu ”utreder hans version” och vilken koppling 28-åringen har till terrorattentatet.

Enligt El Periodico så ska Driss bror vara 18-årige Moussa Oukabir och de rapporterar att bröderna ska vara ”till utseendet lika”.

De ska båda ha bott i Ripoll de senaste åren och El Pais rapporterar sent på torsdagskvällen att poliskällor uppger att en husrannsakan pågick på en adress i staden.

ARTIKELN HANDLAR OM