Ytterligare en gripen för Londonbomben

NYHETER

Ytterligare en person har gripits misstänkt för inblandning i terrordådet på ett tunnelbanetåg i London uppger polisen på Twitter

Den 21-årige mannen greps sent på lördagskvällen i Hounslow i västra London.

Två personer har nu gripits misstänkta för inblandning i terrordådet på ett tunnelbanetåg vid stationen Parsons Green i London under fredagen.

Omkring 30 personer skadades och en gärningsmanna jakt inleddes.

Tidigt på lördagsmorgonen greps en 18-årig man i ett hamnområde i Dover i grevskapet Kent och sent på lördagskvällen greps ytterligare en misstänkt i Hounslow i västra London.

I ett pressmeddelande skriver Metropolitian Police att den gripne, en 21-årig man, är misstänk för terrorbrott och har förts till polisen i södra London där han nu hålls i förvar.

Tillslag i sydvästra London

Under lördagseftermiddagen gjorde beväpnad polis en husrannsakan mot en fastighet i Sunbury-on-Thames, sydväst om London.

Huset tillhör ett äldre par som länge skött ett fosterhem där hundratals ungdomar, däribland flyktingar från flera länder, bott sedan 1970-talet skriver The Telegraph.Det är dock oklart om tillslaget ledde till något.

Efter attacken i lördags har Londonpolisen arbetat intensivt i jakten på att identifiera misstänkta gärningsmän.

Förhört över 100 vittnen

Bland annat har man gått igenom övervakningsbilder och omkring 120 vittnen har identifierats, varav cirka 100 av dem har hörts sen i fredags.

Polisen utesluter inte att fler personer kan vara inblandade i dådet.

– I den här fasen har vi ett öppet sinne för huruvida mer än en person är ansvarig för attacken, och vi utreder fortfarande ett flertal spår i hög hastighet, sa polischefen Neil Basu under lördagen.

Efter explosionen på tåget i fredags höjdes Storbritanniens terrorhotnivå till den högsta – från allvarlig till kritisk.

Skulle fly med IS-vägen

Under lördagen publicerade The Guardian nya uppgifter kring gripandet av den misstänkte 18-åringen. Enligt tidningen misstänker polisens utredare att han befann sig i hamnområdet i Dover syfte att försöka ta sig ombord på en färja och fly landet.

Terrorgruppen IS – som tagit på sig dådet – ska nämligen ha bedömt att säkerheten i Dover-hamnen och vid färjorna är låg och att man vid tidigare tillfällen fört in och ut människor ur Storbritannien via hamnen.

Den brittiska polisen har ännu inte uttalat sig om tidningens uppgifter.