Här ”gifter sig” svårt sjuka 5-åringen – med sin bästa vän

avMalin Wigen

NYHETER

Sophia Elyssa Chiappalon, 5, har en livshotande hjärtsjukdom. Hon fick nyligen sin högsta dröm uppfylld – att få gifta sig med sin bästa vän Hunter, skriver Fox News.

1 av 5 | Foto: Sassy Mouth Photography
Här ”gifter” de sig.

Femåriga Sophia Elyssa Chiappalon, från Connecticut i USA, har en genetisk hjärtsjukdom som är livshotande. Genom åren har hon genomgått en rad olika ingrepp och två hjärtoperationer – och snart är det dags för en tredje operation.

Inför den operationen fick hon sin stora dröm uppfylld – att få gifta sig med sin bästa vän Hunter. I slutet av oktober så sågs de på en lekplats för att avge löften medan fotografen Marisa Balletti Lavoie förevigade ”giftemålet” på bild.

Fotografen blev tillfrågad av Hunters mamma Tracy Laferriere. Hon la ut bilderna på sin Facebooksida och Sophias öde sprids i sociala medier.

Hon träffade en bästa vän och kärlek vid tre års ålder. Man brukar ju säga att du gifter dig med din bästa vän, men det händer vanligtvis inte innan första klass. Världen borde känna till denna historia, tycker jag”, skriver Marisa Balletti Lavoie i ett inlägg.

”Ett vandrande mirakel”

Enligt Sophias mamma Kristy Somerset-Chiappalone kommer det krävas en rad operationer innan hjärtat är återställt. Dessutom kommer sjukdomen troligen göra att hennes liv förkortas och att hon kommer att behöva en hjärt- och lugntransplanation i framtiden, skriver Fox News.

– Hon är ett vandrande mirakel. Med tanke på hennes sjukdom borde hon redan vara död, säger Kristy i en intervju med NBC Connectiucut.

För att hjälpa mamman som är ensamstående att täcka sjukhuskostnaderna har Hunters mamma skapat GoFundMe-sidan ”Sophia Elyssa Chiappalone Supergirl”.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA