Man med SD-kopplingar misstänks för attack mot Hanna Wigh

Hanna Wigh
Hanna Wigh

Riksdagsledamoten Hanna Wigh lämnade Sverigedemokraterna efter att ha gått ut i ”Kalla fakta” och anklagat en partikamrat för ett grovt sexövergrepp.

Några dagar senare vandaliserades hennes bil och en brandsläckare kastades in genom fönstret till hennes bostad.

En man som haft förtroendeuppdrag för SD i Västsverige misstänks för attacken och har förhörts av Säpo, rapporterar GT.

Under natten mellan den 30 september och 1 oktober utsattes den före detta SD-politikerns Hanna Wighs hem för en attack.

Dagarna innan hade hon i TV4:s ”Kalla fakta” vittnat om övergrepp och sexuella trakasserier inom det egna partiet. Bland annat anklagade hon en manlig riksdagsledamot för att ha utsatt henne för ett grovt sexuellt övergrepp.

Vårdas inom psykiatrin

Enligt GT misstänks nu en man med kopplingar till Sverigedemokraterna för grov skadegörelse efter attacken mot Hanna Wighs hem. Han förhördes i onsdags av Säpo och vårdas sedan ett par veckor inom psykiatrin, skriver tidningen. Åklagaren uppger att bevisläget är gott.

Mannen hade fram till nyligen förtroendeuppdrag för SD.

– Han företräder oss inte i dag och jag vet inte om han är medlem, säger Hannyah Jörtoft, SD:s distriktsordförande i Skaraborg, till GT.

Lycka och lättnad

Hanna Wigh har efter sin medverkan i ”Kalla fakta” lämnat SD och är numera politisk vilde i riksdagen.

För Aftonbladet morgon har hon tidigare berättat om tiden efter inslaget i ”Kalla fakta”.

– Det har varit en oerhört intensiv period och vi har drabbats av en del tråkiga saker. Men jag var förberedd på att jag kommer att må fan efteråt. Men trots allt som har hänt så är den mest påtagliga känslan lycka och lättnad. Det är jätteskönt att ha lämnat Sverigedemokraterna.

Här är största skandalerna inom SD
Publisert:

LÄS VIDARE