IS tar på sig blodigt attentat utanför Bagdad

avTT

NYHETER

Terrorgruppen IS har tagit på sig dådet där två gärningsmän slog till mot en marknad i Nahrawan öster om Iraks huvudstad Bagdad. Minst 17 människor dödades.

Angriparna började skjuta mot marknadsbesökarna innan en av dem sprängde sig själv och den andre dödades av säkerhetsstyrkor, uppger landets inrikesdepartement. Lokala medier rapporterar att minst 17 människor dödades av männen medan 28 skadades.

En talesperson för inrikesdepartementet beskriver dådet som "en terrorattack av två terroristiska självmordsbombare som sköt urskillningslöst mot invånare i Nahrawanområdet".

Självmordsdåd är typiska för den sunnimuslimska terrorgruppen IS, som enligt dess propagandaorgan Amaq också tagit på sig attacken i Nahrawan. Irakiska säkerhetskällor har varnat för att fler självmordsdåd är att vänta när gruppen drabbas av fler och fler militära bakslag i regionen.

Amaq hävdar att 35 medlemmar i en shiamuslimsk milis har dödats i attacken i Nahrawan men inrikesdepartementet uppger att det bara finns civila bland dödsoffren.

IS har pressats tillbaka av regeringsstyrkor och deras allierade i både Irak och Syrien under senare tid. Stridsflyg från Ryssland och en USA-ledd koalition har också spelat en stor roll i skeendena.

ARTIKELN HANDLAR OM