Katten Malte söker sin okända räddare

Av: Marielle Theander Olsson

Publicerad:
1 av 2

Katten Malte blev påkörd av en bil och låg skadad på vägen, men räddades tack vare en eller flera okända personer. Nu efterlyser han sin räddare – via Facebook.

I måndags kväll blev katten Malte, två år, påkörd av en bil på Italienska vägen i Båstad, skriver Helsningborgs Dagblad. Malte låg skadad och nedkyld på vägen, tills en eller flera förbipasserande tog hand om honom.

– Sedan kom någon till min pappa och hade Malte i famnen. Han var alldeles blodig i ansiktet och andades häftigt. De hade gått runt och frågat grannarna tills de hittade ägarna, säger Karin Maltesson till Aftonbladet.

Det var Karin som födde upp katten som fick sitt namn efter familjens efternamn. Numera bor Malte hos hennes föräldrar.

– Min pappa blev så ledsen så han tänkte inte på att fråga efter namn på den som lämnade Malte. Det är min mammas lilla ögonsten, så hon vill hitta den som räddade honom.

”Mamma vill ge räddaren en blomma”

Hon bestämde sig för att skicka ut en efterlysning för att få tacka den okända räddaren.

– Jag var själv med om en trafikolycka och då var det en jättesnäll kvinna som hjälpte mig. Då skrev jag ut det på Facebook och hittade henne. Så då frågade jag mamma "ska jag göra så med Malte?"

Karin Maltesson skrev ett inlägg på Facebooksidan Bjäre fyndtorg. Inlägget har fått över 200 gilla-markeringar och många hälsningar till Malte, men än så länge har inte den okände räddaren hört av sig.

Malte fick en punkterad lunga vid olyckan men han har nu blivit bättre och ska få komma hem från djursjukhuset under fredagskvällen. Karin Maltesson är övertygad om att den okända personen räddade livet på Malte.

– Mamma vill bara säga tack och lämna en blomma, om inte de hade räddat honom så hade han ju dött. Det var ju minusgrader ute.

Publicerad: