Ny misstänkt cyberattack mot Clinton

1 av 5
NYHETER

Hillary Clintons presidentkampanj misstänks ha utsatts för en omfattande hackerattack.

Samtidigt uppger Wikileaks grundare Julian Assange för CNN att hans sajt kan komma att läcka fler dokument kopplade till den amerikanska valkampanjen.

Talespersoner för det demokratiska partiet i USA säger att ett dataanalyskopplat till Clinton-kampanjen har hackats, skriver AP. Intrånget ska vara en del av ett större brott mot Demokraternas partiorganisation, där bland annat material från Demokraternas nationella kommitté (DNC) hackats, vilket resulterade i tusentals privata e-postmeddelanden och ljudfiler som offentliggjordes tidigare i veckan av Wikileaks.

Utreder ny misstänkt attack

Talespersonen Nick Merrill säger att en genomgång av utomstående experter inte har funnit några bevis för att kampanjens ”interna system har äventyrats”, skriver nyhetsbyrån.

I övrigt vägrade kampanjen uppge ytterligare information om vilken typ av attack den ska ha utsatts för.
Den federala polisen FBI utreder nu cyberattackerna som drabbat Demokraterna, uppger amerikanska Fox News. Ett besked som kommer efter att partiet nu drabbats av ännu en attack.

Ska släppa ”mycket mer material”

I en intervju med CNN uppger Wikileaks-grundaren Julian Assange, som redan släppt nära 20 000 mejl som stulits från Demokraternas nationella kommitté att visselblåsar-sajten kan komma att släppa ”mycket mer material” relaterat till den amerikanska valkampanjen på tisdag.

Snabbt lades skulden på ryska hackare, med kopplingar till den ryska regeringen.

Assange vägrade bekräfta eller dementera om den tidigare massläckan av mejl har ryskt ursprung, och förklarade för tv-kanalen att Wikileaks med flit försöker skapa oklarhet för att skydda sin källor.

Kreml har avfärdat alla anklagelser om att ryska agenter skulle vara inblandade i hackerattacken.

President Barack Obama har vägrat att utesluta att Ryssland försöker påverka det amerikanska valet till Donald Trumps fördel, skriver TT.

ARTIKELN HANDLAR OM