Fyra döda när turistbåt krockade

NYHETER

En motorbåt och en turistbåt krockade i Grekland på tisdagen.

Fyra personer har dött och 15 personer skadats i olyckan – som inträffade i havet vid ön Egina, strax utanför Aten.

Bland de omkomna finns ett niorårigt barn och turistbåtens kapten.

Tipsa | Aftonbladet

Av oklar anledning kolliderade en motorbåt och en turistbåt vid lunchtid på tisdagen. Olyckan skedde sydväst om ön Egina i Saroniska bukten.

Minst fyra personer dog och 15 personer skadades, varav två allvarligt, enligt To Bhma. Den fjärde avlidna personen hittades 20 meter under vattenytan något senare.

Turistbåten klövs

Tidningen Ta Nea rapporterar att turistbåtens kapten och ett nioårigt barn finns bland de avlidna. De skadade har förts till sjukhus på Egina och i Aten.

Den grekiska kustbevakningen lyckades rädda 21 personer upp ur vattnet, skriver AP. Kustbevakningen letade efter överlevande med hjälp av två patrullbåtar och en helikopter. Även privata båtar deltog i sökandet.

Turistbåten ska vara av trä och sjönk i samband med kollisionen. Det finns även uppgifter i grekiska medier om att den klövs när motorbåten rammade den.

Populärt bland turister

Turistbåten var på väg med turisterna från Egina, som ligger cirka 25 kilometer från Aten, till en strand på den obebodda ön Moni.

Ön Egina är med sin närhet till den grekiska huvudstaden ett populärt res- och utflyktsmål både för greker och utländska turister.

Det är okänt vilka nationaliteter de drabbade personerna har.

ARTIKELN HANDLAR OM

Grekland