17-åring gripen för mord på hemlös

1 av 5
NYHETER

En 17-åring har gripits misstänkt för mordet på den hemlöse mannen i Hässleholm.

Bara en dryg timme innan misstänks samme man ha knivrånat en person.

– Hässleholm är inte stort och när två allvarliga händelser äger rum samma kväll lägger man ihop ett och ett, säger Robert Loeffel, presstalsman på polisen i region Syd.

I tisdags hittades en man mördad vid tågstationen i Hässleholm. Mannen hade utsatts för grovt våld.

Hans identitet var först okänd men mannen visade sig vara tysk man i 50-årsåldern som levt som hemlös i Skåne.

Nekar till brott

Under gårdagen gick polisen ut med att de var intresserade av tips från eventuella vittnen.

Senare på kvällen grep polisen en 17-åring som är känd av polisen sedan tidigare, bland annat för misshandel och narkotikabrott. Han anhölls på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Han nekar till brott, säger Robert Loeffel, presstalsman på polisen i region Syd.

17-åringen är dessutom misstänkt för ett personrån som ska ha inträffat i Hässleholm tidigare på mordkvällen, vid 21-tiden.

Knivrån en kort tid innan

Han misstänks då ha rånat en person på en mobiltelefon. Rånaren knivhotade offret.

– Hässleholm är inte stort och när två allvarliga händelser äger rum samma kväll lägger man ihop ett och ett, säger Robert Loeffel.

Signalementsuppgifter som offret för knivrånet kunde lämna var en av de saker som ledde fram till gripandet av 17-åringen.

Trots att 17-åringen gripits så är polisen fortfarande intresserade av tips från allmänheten, om någon sett någonting vid Resecentrum i Hässleholm under tisdagskvällen.

– Framför allt vill vi komma i kontakt med passagerare som satt i vagn sex på nattåget som avgick på kvällen från Hässleholm, säger Loeffel.

"Måste vara ren ondska"

Den mördade mannen hade rört sig i området kring resecentrum under sommaren och var väl känd av de som jobbar vid resecentrum. Tågvärdar som Aftonbladet talat med beskriver honom som en lugn och snäll person, en man som hade svårt att gå och använde kryckor.

– Vi är chockade, det känns som ett vansinnesdåd. Han var så himla snäll och gjorde aldrig en människa förnär, det måste vara ren ondska, säger tågvärden Björn Malmgren.

Vad motivet till mordet på den hemlöse mannen kan tänkas vara vill polisen i nuläget inte kommentera.

Vet du något om mordet i Hässleholm? Kan du ha gjort iakttagelser vid resecentrum? Kontakta polisen på polisens tipstelefon 0733-11 55 61. 

ARTIKELN HANDLAR OM