Pinsamma missen – ger sina bästa karriärknep

NYHETER

Aida Hadzialic (S) avgick från posten som gymnasieminister efter att ha kört rattfull.

Men i det senaste numret av Metro Student ger hon sina bästa karriärstips.

– När vi nåddes av nyheten blev vi först lite rådvilla, säger tidningens chefredaktör Sophie Lokko.

För drygt två veckor sedan avgick Aida Hadzialic (S) som gymnasie- och kunskapsminister då hon ertappats med att köra rattfull mellan Köpenhamn och Malmö. Hon fastande i en poliskontroll med 0,2 promille alkohol i blodet.

”Blev rådvilla”

Trots det ger Aida Hadzialic sina ”bästa karriärknep” i det senaste numret av Metro Student, som gavs ut den 25 augusti.

– Jag tror att alla våra läsare inser att tidningen redan var tryckt när nyheten kom och vi tror att det kan vara intressant ta del av vår intervju med Aida, med det nya förutsättningarna i minnet, säger hon.

Sophie Lokko tror fortfarande att Hadzialics karriärråd kan vara relevanta för läsarna.

– När vi nåddes av nyheten blev vi först lite rådvilla, men sedan slog det oss att det faktiskt är en unik intervju. En av de sista intervjuerna med henne när hon fortfarande var det stora framtidsnamnet i regeringen, säger tidningens chefredaktör Sophie Lokko.

”Kanske ett dåligt omen”

Enligt Sophie är det här inte första gången en politikeravgång föregås av en intervju med Metro Student. Detsamma hände nämligen med Socialdemokraternas tidigare partiledare Håkan Juholt.

– Vi intervjuade honom och vips så avgår han någon vecka senare. Att bli intervjuad av oss på Metro Student är kanske ett dåligt omen för politiker?

ARTIKELN HANDLAR OM