Försvunna vandrarens desperata lapp: ”Kontakta min man”

NYHETER

En 66-årig kvinna gick vilse och var försvunnen i nästan en månad.

Gång på gång försökte hon skicka nödsms innan hon tillsist insåg att hon inte skulle överleva. Då skrev hon en sista sida.

”När du hittar min kropp ring min man och min dotter”, skriver hon i sin dagbok.

Den 66-åriga kvinnan var ute och vandrade i Maine woods, USA, när hon plötsligt gick vilse.

Hon skulle bara avvika från vandringsleden för att gå på toa när hon blev helt vilsen. Efter flera desperata försök för att få hjälp skriver hon en sista sida i sin dagbok.

”När du hittar min kropp ring min man George och min dotter Kerry. De kommer vara jättesnällt att berätta att jag är död och var du hittade mig – oavsett hur många år det har gått”, skrev kvinnan i sin dagbok när hon insåg att hon inte längre hade någon chans, skriver CNN.

Smset: ”Jag har problem”

Det var den 6 augusti 2013 som dagboksinlägget skrevs, ungefär 15 dagar efter att hon lämnade vandringsleden för att gå på toa.

Innan hade hon gång på gång försökt kalla på hjälp genom att skicka nödsms.

Redan den 22 juli, samma dag hon försvann, försökte kvinnan skicka meddelanden till sin man som skulle möta henne på vissa ställen kring vandringsleden för att ge sitt stöd.

”Jag har lite problem. Jag klev av vandringsleden för att gå på toa. Nu är jag vilse.”, skriver hon till sin man.

Men meddelandet gick aldrig fram. Då fortsatte hon västerut för att försöka skicka meddelandet igen, men det var ännu ett misslyckat försök.

Två timmar senare försökte hon skicka två tomma sms, dock utan framgång.

Hittades två år senare

Hon gav inte upp hoppet. Dagen efter gjorde hon ett nytt försök och sedan försökte hon till den dag hon dog.

”Jag är vilse sedan i går. Jag är 4-5 kilometer från vandringsleden. Ring polisen för hjälp. Puss och kram”, skriver hon i ett sms till sin man. Men inte heller det sms kom fram.

Hundratals personer och flera hundar har letat efter henne. Men det fanns bara få ledtrådar om var hon senast sågs. På den maten och den vätskan hon hade lyckades hon överelva 26 dagar innan hon dog av uttorkning och svält.

Hennes kropp hittades två år senare, inuti en sovsäck i ett öppet tält.