Trumps hemliga attackplan röjd när fel Caputo fick mejl

Foto: Donald Trump.
NYHETER

Donald Trump planerar att plocka fram ytterligare skelett ur Clintons garderob.

Hans nya attackplan röjdes av hans egna kampanjarbetare Hope Hicks.

Som mejlade fel.

Foto: Donald Trumps kampanjarbetare Hope Hicks skickade ett internmejl till en reporter på Politico.

Hillary och Bill Clintons fastighetsaffärer från 1970- och 80-talet kan vara på väg att bubbla upp till ytan igen. Enligt interna mejl från Trump-lägret så är den så kallad ”Whitewater-skandalen” miljardärens nästa attackplan, uppger Politico.

Som själva fått mejlet skickat till sig.

Trumps talesperson Hope Hicks står som avsändare av mejlet som nådde Politico-reportern Marc Caputos inkorg. Ursprungligen var dock mejlet ämnat att nå en annan Caputo, nämligen Trumps kampanjrådgivare Michael Caputo, skriver Politico.

”Rörigt när Hillary är med”

I mejlet ber Hope Hicks om hjälp att ”jobba fram information om HRC/Whitewater så snart som möjligt. Det här är tänkt för omedelbar användning”.

Trump har tidigare tagit upp Whitewater den senaste tiden:

– Det är grejen med henne, oavsett om det är Whitewater, om det är Vince eller om det är Benghazi. Det är alltid en röra när det kommer till Hillary, har Trump sagt.

Omnämnde Vince hette Foster i efternamn och var rådgivare i Vita huset som blev inblandad i Whitewater-skandalen under utredningen som skedde när Bill Clinton var president. Han var den som skickade in skattebetalningar och svarade på frågor kring fastighetsaffärerna, skriver Politico.

Han hittades död och polisutredning fastslog att det rörde sig om ett självmord. Men konspirationsteorier sprids som påstår att det rör sig om ett mord för att hindra att ”sanningen om Whitewater” skulle komma fram.

Inte ställts inför rätta

Något Trump, enligt Politico, tagit fasta på och han ska ha antytt att Bill och Hillary Clinton kan ha varit delaktiga till.

Hillary och Bill Clinton har aldrig ställts inför rätta i samband med Whitewater-skandalen men andra inblandade har dömts för olagligheter, enligt Politico. Bill Clinton ska bland annat ha anklagats för att ha utnyttjat sitt inflytande som dåvarande guvernör i Arkansas vid affärerna.

Ingen från Trump-lägret har hittills kommenterat uppgifterna i det felskickade mejlet. Hope Hicks som kort efter att ha tryckt i väg mejlet till Politico-reportern sände snabbt ut ett till kort mejl med ämnesraden ”Fel adress, uppenbarligen”.

ARTIKELN HANDLAR OM