Mjölk som vi minns den står inför förändringar.
Foto: TT
Mjölk som vi minns den står inför förändringar.

Arla vill testa kolsyrad mjölk

Publicerad:
Uppdaterad:
Mjölk som vi minns den står inför förändringar.
Foto: TT
Mjölk som vi minns den står inför förändringar.

NYHETER

Den traditionella mjölken som vi minns den står inför drastiska förändringar – nu planerar Arla att lansera kolsyrad mjölk, skriver danska Finans.

Ett avtagande intresse för klassisk mjölk och ändrad livsstil gör att Arla Foods kommer att lansera nya typer av mjölkprodukter. Till exempel kan vi vänta oss kolsyrad mjölk.

–  Vi är redan redo att producera till exempel en kolsyrad mjölk- och fruktdryck. Produkten och tekniken finns redan. Nu ska vi utveckla varumärket och etablera distribution, säger Hanne Søndergaard som är ansvarig för marknad och innovation för  Arla Foods.

Enligt henne är ambitionen att utmana läskedrycksmarknaden med produkter som är baserade på mjölk och som är sundare.

Kan komma sportdryck på mjölk

Andra produkter vi kan vänta oss under de kommande åren är till exempel mjölk- och tedricka, smaksatt mjölk och mjölk med fiber och korn. Dessutom kan det komma sportdrycker eller kaffe där mjölk är en ingrediens.

Man planerar att sälja produkterna på andra ställen än bara mataffärer, som till exempel på bensinstationer, tågsstationer, gym, arbetsplatser, kaféer och barer.

Produkterna lanseras år 2017

Redan år 2017 kommer de nya produkterna att lanseras på tre testmarknader: Storbritannien, Singapore och Förenade Arabemiraten. Arla räknar med att de år 2020 kommer att ha tredubblat sin vinst i och med de nya produkterna.

– Vi kan se att marknaden för dessa produkter växer snabbt, vilket hör samman med förändringar i livsstilen. Du behöver inte längre ha fasta måltider. Fler och fler kvinnor arbetar längre och fler och fler konsumenter bor i större städer. Resultatet är att man överallt i världen intar fler mellanmål och får i sig näring utanför hemmet, säger Hanne Søndergaard till Finans.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN